marcint75 8 Posted December 26, 2013 (edited) 24 marzec 2014 może być magiczną data dla fanów LOTR i 3D to że wersja LOTR EX w 3D powstanie było już wiadomo od pewnego czasu. cieszy fakt że będzie to miało miejsce już teraz bo w pierwszej fazie mowa była o konwersji dopiero po 3 części HOBBITA. czekamy teraz na oficjalne info od Jacksona lub dystrybutora. a co do wydawnictw 3D wiadomo już że trwają pracę nad GLADIATOREM i THE ABBYS !!! http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00GRTVUTS/ref=s9_newr_gw_d0_g74_i4?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=141T1P44EQS0G6MXXVWV&pf_rd_t=101&pf_rd_p=455344027&pf_rd_i=468294 Edited December 26, 2013 by marcint75 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spoon 51 Posted December 26, 2013 Ja bym się wstrzymał ze stwierdzeniem, że LOTR wyjdzie w 3D. Prawdopodobnie po prostu ktoś przy tworzeniu tej cyfrowej atrapy pudełka zapomniał wymazać logo 3D z grzbietu. Gdyby to miała być wersja 3D, byłoby to napisane w nazwie produktu i jego opisie, a nigdzie nie widzę. Prawdopodobnie jest to po prostu nowy Steelbook, tym razem wersji 5 płytowej, nie 2 jak wcześniej, czyli jak już ktoś wcześniej napisał kolejny skok na kasę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Paraponzipopo 5 Posted December 26, 2013 a co do wydawnictw 3D wiadomo już że trwają pracę nad GLADIATOREM i THE ABBYS !!! Po pierwsze - nie Abbys tylko Abyss. Po drugie - skąd wiadomo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
raffal 52 Posted December 26, 2013 Mam nadzieję, że wreszcie będzie w 3D. Kupiłbym od razu 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
angola 12 Posted December 26, 2013 Można jeszcze dodać trochę ziemi albo trawy z Nowej Zelandii i sprzedawać jako 4D. Kasa...kasa.... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
marcint75 8 Posted December 26, 2013 (edited) Po pierwsze - nie Abbys tylko Abyss. Po drugie - skąd wiadomo? fragmenty Gladiatora jak i Abyss zostały pokazane na sky3d jak dobrze poszukasz to znajdziesz. o Gladiatorze wspominają również niemieckie serwisy branżowe. i tu też wystarczy poszperać, to nie boli. Edited December 26, 2013 by marcint75 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GOLUMN 11 Posted December 27, 2013 Ja bym się wstrzymał ze stwierdzeniem, że LOTR wyjdzie w 3D. Prawdopodobnie po prostu ktoś przy tworzeniu tej cyfrowej atrapy pudełka zapomniał wymazać logo 3D z grzbietu. Gdyby to miała być wersja 3D, byłoby to napisane w nazwie produktu i jego opisie, a nigdzie nie widzę. Prawdopodobnie jest to po prostu nowy Steelbook, tym razem wersji 5 płytowej, nie 2 jak wcześniej, czyli jak już ktoś wcześniej napisał kolejny skok na kasę Zgadzam się z spoonem ale jak dojdzie do wydania WŁADCY PIERŚCIENI W 3D to mam nadzieję,że będzie to wyglądało tak dobrze jak w przypadku HOBBITA. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skalmen 5 Posted December 27, 2013 kurde byłoby super władca w 3 d :-))) Quote Share this post Link to post Share on other sites
meaner 11 Posted December 28, 2013 Na angileskim amazonie pojawiła się ta wersja w amarayu i nie ma na niej napisu 3D. Więc logo 3D na steelbooku jest błędem. http://www.amazon.co.uk/Lord-Rings-Fellowship-Extended-Blu-ray/dp/B00GRTVU2K/ref=sr_1_5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pit_P 8 Posted December 29, 2013 Pewnie jak zrobią w 3D to będzie dobrze znana kolejność, czyli najpierw wersja podstawowa w 3d, potem wersja rozszerzona w 3d, do tego po drodze wersje 3d w steelbokach. Liczy się kasa 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted December 29, 2013 Taką konwersję w locie zrobi każdy mądry TV - na spektakularne efekty nie ma co liczyć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
depe 8 Posted December 29, 2013 (edited) Chyba jestem jakiś dziwny.. mnie to całe 3D w ogóle nie rusza. Jeśli mam do wyboru BD 2D i BD 3D to zawsze wybiorę 2D nawet jeśli byłoby droższe. Nadmienię, że posiadam Samsung UE65ES8000 i Samsung UE55D7000 (oba są 3D) oraz kilka płyt 3D. Edited December 29, 2013 by depe Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted December 29, 2013 Nie jesteś dziwny: jestem mega fanem 3D ale ostatnio mam tak samo: wolę wersje 2D. Filmy są po prostu słabo robione w 3D : / Mam wrażenie, że ten temat nie będzie wieczny... Predatora 3D mam już od 2 tyg jakoś i w ogóle nie mam ochoty sprawdzać : / Quote Share this post Link to post Share on other sites
angola 12 Posted January 6, 2014 Chyba jednak coś się szykuje. http://www.blu-ray.com/movies/The-Lord-of-the-Rings-The-Fellowship-of-the-Ring-3D-Blu-ray/92826/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
meaner 11 Posted January 6, 2014 Oj chyba nie Na amazonie zmienili fotkę steelbooka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fitarkus 17 Posted January 6, 2014 A co to... Amazon wyrocznia ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
spoon 51 Posted January 6, 2014 Nie, ale to tak na prawdę od amazona i ich błędnego rendera pudełka z logiem 3D zaczęły się te wszystkie plotki, więc skoro to poprawili to znaczy, że chyba jednak zauważyli swój błąd? Edycja 3D być może kiedyś tam będzie, ale ta, która pojawiła się w preorderach na 100% takową nie będzie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fitarkus 17 Posted January 6, 2014 To znaczy że w blu-ray.com pracują idioci którzy sprzedają nieistniejące wydania ? czy jak to tłumaczyć ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
spoon 51 Posted January 6, 2014 To znaczy że w blu-ray.com pracują idioci którzy sprzedają nieistniejące wydania ? czy jak to tłumaczyć ? Na blu-ray.com nie sprzedają filmów. Linkują tylko oferty z amazona. Z resztą zajrzyj sobie tam jeszcze raz, też już mają poprawioną okładkę i info Quote Share this post Link to post Share on other sites
bubu77 13 Posted January 6, 2014 Swoją drogą to mam trylogię w steelbookach 2bd. Gdybym nie miał to może bym kupił to nowe wydanie. A tak nie kupię bo już mam. A zatem z punktu widzenia zarabiania na mnie to opóźnienie tego wydania jest strzałem w stopę bo zamiast kupić droższe wydanie kupiłem tańsze. Naprawdę fanom się nie znudziło marnowanie półki na kilkanaście wydań tego samego? Przecież jeszcze wyjdzie 3d a potem extended 3d a potem extended 3d steelbook. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fitarkus 17 Posted January 7, 2014 Faktycznie, wczoraj zmienili opis. Quote Share this post Link to post Share on other sites