bobi916 0 Posted December 25, 2013 Witam mam 120 GB plików z kamery. Dokładnie to ok 360 plików filmowych które zajmują blisko 120 GB Chciałbym nagrać te pliki na dysk bluray i odtworzyć na standardowym odtwarzaczu bluray podłączonym do TV. - Nagranie danych w nero na dysk bluray skutkuje tym że narywarka w kompie odczytuje wszystko bez problemowo ale już odtwarzacz tej płyty nie widzi. - Czy ja muszę zrobić z tych plików 1 duży film tak aby zmieścił się na bluray np w Sony Vegas i nagrać jako bluray? Wiem że w tym programie jest taka opcja. Będzie to bardzo czasochłonne ale pewnie wtedy zadziałał by ten film w standardowym odtwarzaczu bluray. - Może znacie jakąś inną metodę jak to zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bobi916 0 Posted December 25, 2013 Poczytałem troszeczkę i chyba jedyną drogą jaka jest to nagranie plików za pomocą programu MultiAVCHD i zrobienie menu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted December 25, 2013 Ogólnie to ja w nero vision robię film i płytka jest czytana także na innych playerach BD a nie tylko PC. Oczywiście przy 120GB trzeba zejść z jakością. Nic specjalnie nie ustawiam. Wszystko jadę automatem jak na szybko potrzebuję film dla rodziny... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba_Fan 18 Posted December 26, 2013 Temat setki razy poruszany nic nowego w tym temacie się nie pokazało. Quote Share this post Link to post Share on other sites