batmik 0 Posted December 30, 2013 Mam jeszcze pytanie odnośnie zestawu do nagłośnienia 5.1 (amplituner + blue ray). Co możecie polecić do pokoju o takich wymiarach. Nie chciałbym pakować kasy w coś co będzie średnio praktyczne z uwagi na gabaryty pomieszczenia, ale zależy mi na dość dobrym sprzęcie z porządnym subem. Uprzedzę pytania - myślę, że ogólny budżet na amlituner + odtwarzacz + głośniki - około 7 tyś. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted December 31, 2013 Amplituner to może Onkyo np. Onkyo TX-NR626. Nic więcej nie potrzeba do zrobienia dobrego kina. Resztę kasy w głośniki bo to one odgrywają główną rolę. Ale tutaj nie będę nic polecał bo naprawdę warto samemu podjechać, popatrzeć - wybór jest mega duży a każde grają inaczej. Ja osobiście mam kolumny Klipsch > bardzo dobre do kina i koncertów z BD. Oczywiście to kwestia subiektywna. Odtwarzacz to albo odtwarzacz dedykowany Blu-ray np. Sony S5100, który od razu ma mocno rozbudowane serwisy video albo jakiś odtwarzacz sieciowy ale to tylko wtedy gdy nastawiasz się na oglądanie plików a nie filmów z płyty. Quote Share this post Link to post Share on other sites