Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
olinass

problem z głębią obrazu 3d w filmach sbs w tv sony brawia

Question

Mam problem z ustawieniem głębi obrazu w filmach 3d sbs. Mogę ją regulować za pomocą ustawień Tv Sony Bravia od +2 do -2. Mam ustawione na -2 i obraz leciutko się rozchodzi, tak jakby było -3 to już by było idealnie. Chciałbym się dowiedzieć, czy można to jakoś ustawiać za pomocą programu komputerowego MPC-HC. Za udzielenie wskazówek bardzo dziękuje.filmy są w formacie mkv sbs i 2obrazy się nie nakładają na siebie tak jak powinny. Laptopa mam lenowo i3 podłączonego przez hdmi1.4 bardzo dobry kabelek w telewizorze sony bravia kdl46HX720 oglądałem parę filmów przez sony ps3 z blu ray i było super, mam ściągnięte wszystkie kodeki interesuje mnie czy mogę w jakiś sposób regulować nachodzenie na siebie dwóch obrazów sbs bo w tv mogę to robić ale tylko w skali od+2 do-2 (+2obraz się rozchodzi)(-2obraz się nakłada na siebie) jest efekt 3d wszystko chodzi nic się nie wiesza wszystko działa tylko czasami widać takie cienie wokół postaci w filmie jak by się te dwa obrazy nie nakładały idealnie na siebie tak jakby brakowało tego -3 w tv. chodzi mi o to czy mogę te dwa obrazy w jakiś sposób przesuwać?

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Witam.
Tak naprawdę problem moim zdaniem, leży w jakości materiału bądź w programie którym odtwarzasz. Przy filmach z Blu-Ray problemów nie ( o czym sam napisałeś). Poszukałbym na Twoim miejscu jakiegoś alternatywnego programu do odtwarzania tak, który miałby więcej opcji - wtedy być może coś można by poradzić. Jednakże moim zdaniem ciężko porównać mkv z Blu-Ray w kwestii jakości.