gosik 0 Posted December 21, 2013 Witam Tak jak w temacie, jest problem z dźwiękiem w tym zestawie, DVD z ampli spięte kablem HDMI, ampli z TV również HDMI. Odtwarzacz DVD nie posiada wejścia optycznego tylko coaxial. Dodam, że kolumny to Taga Harmony Carmine 5.0, ale nie wiem czy to ma znaczenie... Dźwięku nie ma również gdy puszczam CD z DVD. Czy coś źle robię?? Dodam, że jestem totalnym laikiem... Proszę o pomoc Gosik Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted December 22, 2013 Pewnie w DVD musisz odpowiednio ustawić jak idzie dźwięk. Może podaj konkretne modele to się zajrzy do instrukcji,.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gosik 0 Posted December 22, 2013 Witam No więc dźwięk już jest i z cd i z kina domowego ( kabel coaxial z amplitunera do dvd), tylko nie ma dźwięku z tv na kolumnach. Czy kabel optyczny pomiędzy ampli a tv rozwiąże sprawę? Amplituner ma wejście optyczne, tv muszę sprawdzić. Dodam, że nie mam tv sat tylko antena siatkowa. Pozdrawiam Gosik Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted December 22, 2013 Tak to dobry pomysł żeby z DVB-T pojawił się dźwięk na ampli. Ale DVD po HDMI też byłby dźwięk tylko trzeba to ustawić w menu DVD... Quote Share this post Link to post Share on other sites
gosik 0 Posted December 23, 2013 Model odtwarzacza DVD to Pioneer DV430V. Z DVD dźwięk już jest po kablu coaxial ale nie ma z TV na kino domowe. Quote Share this post Link to post Share on other sites