Jump to content
Sign in to follow this  
GeorgePL

Panasonic TX-P50ST60E jaki LEDowy odpowiednik??

Recommended Posts

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Pokój dzienny okno od płd wschodu, chociaż wkrótce zmieniam mieszkanie wiec ciężko powiedziec
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-4 m

3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? możliwość bezproblemowego oglądania filmów z USB różnego formatu, głownie MKV mnie interesuje

9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? na razie nc+ ,może w przyszłości kablówka
10 .Jakie urządzenia? może kiedyś jakaś konsola
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 8-10, lubię coś robić i w tle leci Discovery albo BBC Knowledge
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Dużo przyrodniczych trochę sportu
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Tak, ale to 2-go planowa funkcja
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli będę miał konsole, tym czasem mam dobrego kompa.
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 46-50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Słaba płynność ruchu, nienaturalne kolory zbyt przesycone lub zbyt mało naturalne
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?4500 max

21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? wszystko jedno chociaż lepsze chyba pasywne.

Panasonic jest faworytem, ale boje się ze jak tyle godzin chodzi tv to wypala się pół-widoki na jednym kanale, a może

SONY KDL-47W805, albo jakiś Sharp lub Philips. Priorytetem jest jakość obrazu, odtwarzanie filmów fajna sprawa ale może kiedyś kupie Diunę 303D.

Pozdrawiam i liczę na was ludziska :)

Jeżeli priorytetem jest jakość obrazu to raczej nie szedłbym w matrycę IPS. To już lepiej kupić duży ale Sony W6. Albo dołożyć i zdecydować się na kilera W905. Philips to by była minimum seria 8000 żebyś nie czuł, że masz gorszy telewizor. W dzień będzie na pewno lepszy.

No i stało sie ... kupiłem, Panasonic TX-P50ST60E. Teraz kolejne pytanie jak to jest z tym wygrzewaniem zeby nie było juz pół-widoków?? bo
to moja pierwsza plazma dlatego obawiam sie tego przy użytkowaniu.

Edited by GeorgePL

GeorgePL ja mam taki sam telewizor. Gratuluję zakupu. Ja mam go od września. Żadnego wygrzewania nie robiłem. Podłączyłem i chodzi. Jest ok. Miałem jeden powidok (minimini było katowane cały dzień :) ), ale po 2 dniach zniknął. Telewizor super. Potem zrób sobie jeszcze kalibrację u Maćka. A do odtwarzacza sieciowego to polecałbym Mede8er MED800X3D. Pozdrawiam

Edited by Dario23

No i stało sie ... kupiłem, Panasonic TX-P50ST60E. Teraz kolejne pytanie jak to jest z tym wygrzewaniem zeby nie było juz pół-widoków?? bo

to moja pierwsza plazma dlatego obawiam sie tego przy użytkowaniu.

Gratuluję dobrego wyboru :) Nie musisz stosować żadnych porad. Włącz i ciesz się obrazem.

Gratuluję dobrego wyboru :) Nie musisz stosować żadnych porad. Włącz i ciesz się obrazem.

Dzieki Dario, dzięki Maciek :D . To na tym forum dowiedziałem sie co kupić, godziny czytania i porównywania. Wiem że to teoria ale "wy" byliście moimi praktykami. Maciej a kiedy wybierasz sie w świetokrzyskie bo widziałem Ostrowiec Świetokrzyski w planach? Aha i pytanie jeszcze jedno co wybrać Dune 303D czy Mede8er MED800X3D??