toma5zek 0 Posted December 18, 2013 Witam Poszukuję telewizora o wielkości 39-42 cali w kwocie 1700-2000. Będzie odgrywał wiele ról - granie na konsoli, filmy, sport, jak i zwykłe programy informacyjne. Będzie odbierał naziemną telewizję cyfrową. 3D jest mi całkowicie zbędne, natomiast Smart TV i Wi-fi by się przydało. Wpadły mi w oko modele takie jak: Panasonic E6 (tutaj wchodzą jeszcze w grę modele z dodanymi literkami B itp. przed numerem 5, przy czym kompletnie nie wiem czym one się różnią i nie mam pojęcia który z tych modeli byłby najlepszy jeśli zdecydowałbym się na Panasonica) Panasonic TX-L42E6B - jeden z przykładów o którym mówię wyżej, też jestem zainteresowany Sony KDL-40R470A Samsung F5500 (w teście na Digitalversus polecają ten model, ale czy naprawdę kąty widzenia są tak kiepskie, że eliminują ten model?) Samsung F6320To chyba wszystko. Dodam, że przydałoby się prawdziwe 100Hz, ale chyba w tej klasie cenowej nie ma co na to liczyć? I żeby granie na konsoli w HD jakoś wyglądało, bo na Philipsie PFL4606, którego mam w domu, skończyło się tak, że gram na trybie PC. Samsung F6320 jest najdroższy z nich wszystkich, czy również najlepszy? Jeśli już dopłacam to chciałbym wiedzieć, że warto . Czytałem opinie, że obraz na tym TV bez porządnej kalibracji to lipa, czy to prawda? Drugi na liście jest Panasonic E6, z tym że nie wiem czy nadaje się do oglądania szybkich scen - piłki nożnej, skoków narciarskich. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 18, 2013 E6 jest bardzo dobry do filmów (wysoki kontrast), ale trochę mniej użyteczny przy programach typu sport itd ze względu na wolną matrycę i brak poprawy ze strony upłynniacza. Kąty widzenia są równie dobre tudzież równie słabe w każdym z tych modeli, podobnie odwzorowanie barw bez kalibracji, no ale oczywiście można zamówić kalibrację czy też ustawić sobie po swojemu. 100Hz, czyli rozumiem upłynniacz ma chyba dopiero F6320. Jeśli będziesz oglądał głównie sport i TV to jego bym wybrał. Filmy - Panasonic E6. Quote Share this post Link to post Share on other sites
toma5zek 0 Posted December 18, 2013 Czytałem, że telewizory posiadające 3D aktywne, czyli również F6320, mają prawdziwe 100 hz, czy to prawda? A jak ma się Samsung F5500 do obu tych modeli? Quote Share this post Link to post Share on other sites