lis22 13 Posted December 16, 2013 Witam od trzech lat posiadam monitor z tunerem tv - Samsung SyncMaster P2470HD, który do komputera jest podłączony przez DVIod wczoraj posiadam Samsung Smarttv 40 cali:http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-v...40F6770SSXXHi teraz tak: gdy przełączam pilotem od tv kanały na tv, lub robię cokolwiek innego pilotem od tv to łapie mi też monitor i najczęściej przełącza mi źródło sygnału z DVI na tv lub wyłącza monitornawet gdy monitor i PC jest wyłączony to pilot od tv włącza mi monitor i przestawia z DVI na TVponoć oba piloty mają tę samą częstotliwość i trzeba znaleźć i wpisać jakiś kod - tylko skąd go wziąć i jak / gdzie / wpisać?. Jest też druga kwestia: po przywiezieniu tv do domu okazało się, że na ekranie / matrycy jest dosyć spora rysa / w sklepie podczas sprawdzania tv jej nie dostrzegłem ale stałem dosyć daleko od tv a jestem osobą słabowidzącą / i teraz sklep nie chce wymienić sprzętu na nowy, gdyż twierdzi, że to moja wina, gdyż sam sobie mogłem ów tv uszkodzić - pozostaje mi już tylko serwis? do tv dokupiłem dodatkową gwarancję na okres pięciu lat, sprzęt jest wzięty na raty. Quote Share this post Link to post Share on other sites