dzamnik 0 Posted December 15, 2013 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Pokój dzienny okno od płd zachodu2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 m 3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 34. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Siędząca8. Co chcemy aby telewizor posiadał? możliwość bezproblemowanego oglądania filmow z USB różnego fomatu (i jakości) wraz z napisami, no i jakość obrazu, płynność itd.ale najważniejsa dl amnie jest płynnośc obrazu - bez przeskakiwania smużenia i tp DVB-S i PVR 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? na razie nc+ tylko mają drogie modemy Cam więć może w przyszłosći polsat cyfrowy10 .Jakie urządzenia? może kiedyś jakaś konsola11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 6-813. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? raczej telewizja za dnia (żona) a ja napewno jakieś kino akcji z DVD lub blueraya14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Tak, choć nie jest to bardzo ważne. Mogę przymknąc oko. na raziem mam tylko neta z iPLUSA15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? może kiedyś16. Preferencje co do marki? brak 17. Preferencje co do wielkości? 46-47 cali18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Słaba płynność ruchu. 19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?3300 max21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? wszsytko jedno i tak się tego nie ogląda Miałem zajawkę na samunga ale w sklepie Avans przypatrzyłem się przepływającym literom u dołu ekranu i okazało się że samsung UE46F6500S ma jakieś przywiechy przy przesuwaniu się liter i czasem jakiś artefakt wyskoczy choć i tak wyglądało to przyzwoicie przy np sony kdl-46R470R (100Hz) bo tutaj tekst się rozmazywał i klatkował. A plazmy dopiero te za 5000 zł wyświetlały tego typu obraz przyzwoicie. Jednak wpadł mi w oko LG 47LA660S. obraz naprawdę wyglądął płynnie. Tylko nie wiem na ile można się sugerować tego typu żródłem ( reklama z przesuwającymi się literami od prawa do lewa). cena z grudnia 2013 to tylko 3200 zł samsung niewiele tańszy. Czy telewizor LG jest coś warty. zaznaczam że ineternet i 3d to drugorzędna sprawa ale telewizory z lepszą płynnością już mają to obowiązkowo więc wymigać się nie da. OStanio się naczytałem i już nie wiem co to vertical banding, jadder, input lag już się w tym trochę gubię. Ale najbardziej denerwuje mnie na filmie kiedy się przesuwa krajobraz (góry, budynki na tle nieba a tu wszystko podskakuje i klatkuje) Na razie mam LG monitor 22 cale z tunerem (już 5 rok jako tv chodzi) więć wszystko większe pokaże swoje mankamenty Kiedy najlepiej kupić telewizor grudniowe wyprzedaże, może pozekać do stycznia czy aż do marca bo wtedy wchodzą nowości a starsze tanieją. Nie jestem pewny czy telewizor który kosztował jeszcze nie dawn 3800 zł może jeszcze spaść poniżej 3 tyś, Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 15, 2013 Jeżeli chcesz by wszystko było idealnie płynne i ostre cały czas, także filmy, czyli by był tzw. efekt teatru (nielubiany przez wielu) to jedyne rozwiązanie dla Ciebie to Sony, ale modele z poprawą płynności to zaczynają się od W805, który wykracza poza Twój budżet. Na drugim miejscu Samsung i LG. Ten pierwszy ma lepszy kontrast, ale dużo gorsze kąty widzenia. LG na odwrót. Tym co widziałeś w sklepie się nie sugeruj, bo pewnie był dziwny materiał i dziwne ustawienia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dzamnik 0 Posted December 17, 2013 a kiedy najlepiej czychać na dobrą cenę. szczerze juz mam ochotę na nowy duży telewizor ale jeszcze parę dni(miesięcy) to mogę wytrzymać Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 17, 2013 Jest koniec roku, promocje, dobry czas na zakup. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dzamnik 0 Posted December 18, 2013 dzieki za pomoc, skoro tak mówisz to ruszam do sklepu Quote Share this post Link to post Share on other sites