Jump to content
Gmeru

Playstation 4, PS4 - temat dotyczący multimediów: formaty video, zdjęcia, muzyka

Recommended Posts

Inicjuję temat gdyż na pewno się przyda. W tej chwili jednak z tego co zauważam zbyt różowo nie jest....

Czy konsola widzi Wam w ogóle dyski po USB???

Hmmm to ja się chyba bardzo cieszę że nie mogłem kupić. A lokalizacje sieciowe widzi? Np. Z NASa? Aby chociaż zdjęcia przeglądać? (Bo ps3 ładnie działało)...

Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka

Wygląda na to, że póki co służy tylko do grania i oglądania BD 2D. Niestety... No to teraz będzie jak w przypadku PS3: przy każdym update gruba podnieta co czyta bo jak samo Sony zapowiedziało będzie to szybko dodawać...oby.

ja pierniczę czyli musze odszczekać pod stołem wieczne update na popcornie i poprawki. WYpuścić drogi sprzęt bez podstawowych funkcjonalności. Masakra. A jak to wygląda w Xbox One????

WIDZI, ale tylko jeden raz.....po zakupie w dniu premiery, spóbowałem zrobić upgrade, nic błąd,błąd numer taki i taki....postanowiłem sciągnąć plik ze strony Somy (plik 300M) spreparowałem pena (PS4, UPRADE i plik), podłączam do USB..i nic. Postanowiłm zresetować konsolę...długo trzemałem przycisk power do drugiego "miałknięcia" konsoli. O jest menu instalacyjne, a w nim zakładka aktualizacja oprogramowania....a tam wybór pamięci...klikam i wybieram pena i zrobiłem upgrade do 1.51. Po aktualizacji już konsola "nie widzi pena USB".Pozdrawiam.

No bez kitu... wychodzi na to, że póki co obie konsole tylko do grania i di serwisów video ale płatnych itp. W ogóle USB są nieaktywne. I obie nie łykają BD 3D. Bu.

Pamiętacie czy z PS3 było tak samo? Ja akurat wtedy za bardzo konsolami się nie interesowałem. Skoro hardware pozwala to dlaczego musimy czekać na dobry soft?

Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka

Jak wchodziło PS3 to 3D nie było. A CD, SACD, DVD i blu-ray konsola czytala bez problemow.

Pozdro

no to niezła masakra. Ja to konsolowy nie jestem ale zdaje się że jedna z firm któa wypuściła te pudełka przebąkiwała cos o domowym centrym rozrywki na prezentacji. Autentycznie nie pamiętam czy MS czy Sony.

no to niezła masakra. Ja to konsolowy nie jestem ale zdaje się że jedna z firm któa wypuściła te pudełka przebąkiwała cos o domowym centrym rozrywki na prezentacji. Autentycznie nie pamiętam czy MS czy Sony.

To MS takie cuda opowiadał :) Dlatego XONE można pod dekoder podłączyć.

Faktycznie na razie ps4 nie prezentuje nic ciekawszego niz moj stary xbox360. Zobaczymy co dalej. Ale zeby zwyklych cd sie nie dalo to juz lekkie przegiecie.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Wczoraj pograłem w MM w Knack'a a potem w Fifę 14. IMO tylko Fifa wygląda jak half gen, bo takiego Knack'a pociągnęłaby PS3. Takie jest moje zdanie. Poczekamy do wiosny

Knack knack;) to gra na 2/10;) aż żal d... ściska wiedząc kto robił ten tytuł. To gra rodem z ps1;) puszczają crapy w mm żeby przypadkiem ktoś nie zapytał o ps4 których nie ma. Autorus x360 to akurat sporo potrafi;) zdjęcia odpala ;) itd...

• Like 1

ale masakra....tyle przygotowań, przecieków, oczekiwań, cudów wianków itp. a przeciętny TV SONY jest multimedialnym kombajnem w porównaniu do tego...czegoś.......

• Like 1

Jak dla mnie konsola jest w 99% do gier. Jedyne co dla mnie jest grubym minusem to brak BD 3D.

no to jak do gier to do gier ....każdy odtwarzacz BD od 399PLN zapewni Ci BD3D :)

CD też nie potrzebne bo każdy odtwarzacz za 59PLN wzwyż da Ci ta funkcjonalnośc

No i MP3 FLAC i MKV tez nie potrzebne bo odtwarzacze za 299PLN to potrafią.

No i urosła nam już mała wieżyczka :) a sprzet za 2000PLN tego nie potrafi.

Jak dla mnie konsola jest w 99% do gier. Jedyne co dla mnie jest grubym minusem to brak BD 3D.

Edited by mjasinsk
  • Like 1

Ale to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że zabrakło gdzieś pół roku... zarówno pod względem gier jak i możliwości... żeby zdjęć niemożna było przeglądać? Skoro tak super było to rozwinięte w PS3? (moim zdaniem ciągle najlepsza przeglądarka ever...)

Ja jestem załamany jak dzisiaj próbowałem odpalić BD na PS4 ale też XO. Czuję się jakbym wrócił do premiery BD. Specjalne aplikacje (XO..), brak pilota w obu przypadkach (pamiętacie wspaniały pilot BT do PS3?!?!), wolne działanie, wgrywanie się. Zaliczyłem też kilka zwisów na PS4 łącznie z twardym resetem gdyż PS4 ma problem z moim Onkyo & JVC (napisano, że nie działa z tym wyświetlaczem loool).

Jak można wymyślić już wszystko (PS3..) a potem wrócić do.... czasów premiery BD? Udam, że zapomnę o braku wsparcia dla BD3D..

nie przesadzajcie :) jakoś tych niedogodności nie zauważam bo na razie graja tylko dzieciaki w Krank :) Trzeba czekać na aktualizacje.

Sony dało d......Tak niedopracowanego oprogramowania nigdy i nigdzie nie widziałem .

Chyba za duży pośpiech z premierą - ale to nie usprawiedliwia takiego knota :

- porty USB nie widzą pendrive o HDD nawet nie wspomnę

- sieć kompletna klapa /nie widzą NAS i żadnego elementu sieci domowej itp. itd

Panowie z SONY głowy posypać popiołem