Drozdu 0 Posted December 6, 2013 Witam. Chciałbym prosić o pomoc w wyborze telewizora pod ps3(w przyszłości ps4). Kompletnie się tam tym nie znam, nie wiem jakie parametry dają różnice podczas grania. Przedział cenowy to od 1,8 do 2,5 tys. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek_# 0 Posted December 6, 2013 Zwracaj uwagę na testy inputlag, przy graniu na konsoli ważne jest żeby obraz nie spóźniał się. W sumie to ogólnie w grach, szczególnie przy strzelankach. Pod tym kątem, na pewno dobrze wypadają LG 42LN575S i LG 42LA641S. Sam widziałem test na własne oczy, mam kumpla co z nim praktyki robiłem, co pracuje w LG teraz. Telewizory mają dodatkowo panele IPS, więc i lepsze kolory ma telewizor niż to co można dostać w standardzie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drozdu 0 Posted December 7, 2013 A np. Sony KDL42W653, czy jest mi ktoś w stanie coś o nim powiedzieć? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drozdu 0 Posted December 8, 2013 proszę o pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek_# 0 Posted December 9, 2013 KDL-32W650A miał 30ms w testach inputlag, to nie najgorszy czas, ale i nie urywa głowy. Ciekawe jaki ma ten, podobny? Ten co sobie upatrzyłeś ma więcej cali, może być trochę gorszy. Widziałeś go na żywo? Oglądałeś te wcześniejsze co pisałem, czy raczej nie tędy droga? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drozdu 0 Posted December 10, 2013 Przeglądałem i czytałem, ale nie miałem okazji go zobaczyć na żywo, w sumie żadnego z wyżej wymienionych nie miałem okazji zobaczyć na żywo. Mógłbyś mi powiedzieć na czym polega zjawisko Backlight Bleeding, bo czytałem,że w przypadku matryc ips występuje takowe Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek_# 0 Posted December 12, 2013 Występuje, ale nie tylko w IPS, w LCD też i w CCFL też, ale głównie w monitorach. To jest problem z równomiernym podświetlaniem, tzn problem dla kogoś komu to przeszkadza i zależy też w jakim stopniu. Gdzie czytałeś taką informację? Chętnie poczytam też, daj linka. Może coś nowego. Jak będziesz potrzebował testu to na youtubie jest zawsze dostępny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted December 15, 2013 A np. Sony KDL42W653, czy jest mi ktoś w stanie coś o nim powiedzieć? Drozdu daruj sobie IPSa. Seria W6 będzie bardzo dobra do grania. Nic ale to nic więcej nie jest Ci do szczęścia potrzebne, żebyś zrobił WOW po odpaleniu na nim PS3 a raczej PS4 Żeby tak jeszcze większa przekątna ale rozumiem, że tutaj mamy blokadę budżetową? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drozdu 0 Posted December 15, 2013 Tv byłoby gdzieś 2,5 - 3m ode mnie dlatego nie myślałem o niczym większym ;P Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted December 15, 2013 Uwierz mi, że do takiej odległości spokojnie i 50" byłaby super. Mógłbyś skusić się na 46". Zawsze się tak mówi, że za duży itd a potem okazuje się, że fajny jest duży ekran Szczególnie przy graniu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drozdu 0 Posted December 17, 2013 A czym się rożni model w653 od modelu w 655a ? Quote Share this post Link to post Share on other sites