BoDeX 121 Posted December 6, 2013 Kolega poprosił o pomoc, a ja w tej kwestii to mocno zacofany jestem, więc proszę Was o wsparcie techniczne. Kolega chce do świąt zamówić dzieciakom internet w Vectrze, bo go akurat podłączyli i ma dylemat. Vectra proponuje mu dzierżawę routera po 5 pln. miesięcznie, co daje 120 pln. przez czas trwania umowy. Lepiej chyba mieć coś swojego niż wynajmować, tym bardziej, że to co oni dają, to chyba nie jest wielkie cudo. No i pojawia sie pytanie - CO WYBRAĆ ? Jaką markę, model, aby był to godny polecenia sprzęt. Wymagania : niska cena , duże możliwości, długa gwarancja Ma w domu 3 laptopy, N-ke i TV ze skypem i chyba wzmaka z netem , więc trochę trzeba podpiąć . POMOŻECIE ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 misiaczek 6 Posted December 6, 2013 (edited) Nie wiem jak działa vectra, ale do upc wystarczy dowolny router, byle miał dhcp i wifi n 300 mbps. Czy to będzie dlink, linksys czy tplink to już mniejsza. Jakiś dziwactw wymaga chyba tylko neostrada. Edited December 6, 2013 by misiaczek Quote Share this post Link to post Share on other sites
0 slawkor 17 Posted December 6, 2013 Miałem kiedyś netgear 300 i spisywał się świetnie. Teraz mam od nich Thomsona i też dobrze śmiga. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kolega poprosił o pomoc, a ja w tej kwestii to mocno zacofany jestem, więc proszę Was o wsparcie techniczne.
Kolega chce do świąt zamówić dzieciakom internet w Vectrze, bo go akurat podłączyli i ma dylemat.
Vectra proponuje mu dzierżawę routera po 5 pln. miesięcznie, co daje 120 pln. przez czas trwania umowy.
Lepiej chyba mieć coś swojego niż wynajmować, tym bardziej, że to co oni dają, to chyba nie jest wielkie cudo.
No i pojawia sie pytanie - CO WYBRAĆ ? Jaką markę, model, aby był to godny polecenia sprzęt.
Wymagania : niska cena , duże możliwości, długa gwarancja
Ma w domu 3 laptopy, N-ke i TV ze skypem i chyba wzmaka z netem , więc trochę trzeba podpiąć .
POMOŻECIE ?