pakoz 0 Posted December 3, 2013 Witam. Zbliżają się święta i planuję kupić telewizor. Budżetu nie mam przeznaczonego na telewizor, ma być on oczywiście jak najtańszy ale spełniający wszystkie moje potrzeby które wymienię + może jakieś inne warte uwagi które mi zaproponowalibyście Telewizor stać będzie w pokoju ok. 25m2, siedzimy ok. 3,5m od telewizora, w pokoju słońce pada na niego z boku. Telewizor będzie stać. Myślałem aby telewizor miał 42-46'' chociaż może być mniejszy. Powinien mieć możliwość dostępu do internetu, opcję SMART TV, możliwość współpracy z tabletem. Możliwe że byłaby do niego podłączona konsola nowej generacji. Telewizor powinien mieć złącza HDMI, USB, DVI, Tuner tv cyfrowej DVB-T MPEG-4, częstotliwośc: 100Hz minimum. Telewizor LED? Macie może jakieś ciekawe opcje które powinien posiadać telewizor w obecnych czasach? Telewizor będzie używany głównie do oglądania tv lub filmów. Słyszałem że sony i samsung aktualnie produkują niezłe telewizory. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 3, 2013 (edited) Skoro nie masz specjalnych wymagań co do obrazu to kup tak na prawdę to co Cię urządza wizualnie i multimedialnie. Może być to Samsung F6500, może być Sony W6. Jakość obrazu jest w zasadzie identyczna. Możesz też rozejrzeć się za czymś na matrycy IPS z gorszą czernią ale znacznie lepszymi kątami widzenia np: LG LA760. Radzę sobie jedynie odpuścić Sharpa i Toshibę. Edited December 3, 2013 by Maciej Koper Quote Share this post Link to post Share on other sites
pakoz 0 Posted December 3, 2013 Skoro nie masz specjalnych wymagań co do obrazu to kup tak na prawdę to co Cię urządza wizualnie i multimedialnie. Może być to Samsung F6500, może być Sony W6. Jakość obrazu jest w zasadzie identyczna. Możesz też rozejrzeć się za czymś na matrycy IPS z gorszą czernią ale znacznie lepszymi kątami widzenia np: LG LA760. Radzę sobie jedynie odpuścić Sharpa i Toshibę. Ah, zapomniałem najwidoczniej napisać. Zależy mi na obrazie aby był on bardzo dobrej jakości etc. Obraz najważniejsza sprawa w sumie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 3, 2013 Jak zależy Ci na jakości obrazu to po pierwsze nie 46" tylko duuużo więcej, a po drugie trzeba w takim razie rozejrzeć się za plazmą. Jaki masz budżet? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pakoz 0 Posted December 3, 2013 Jak zależy Ci na jakości obrazu to po pierwsze nie 46" tylko duuużo więcej, a po drugie trzeba w takim razie rozejrzeć się za plazmą. Jaki masz budżet? Większy nie da rady z powodu ograniczonego miejsca w. Ogólnie nie chodzi mi o jakiś super wyśmienity obraz, tylko dobry, żeby nie był jakiś dziadostwem z bajerami ale z obrazem kijowym. Chodzi mi o coś najlepszego myślę za ok. 3k może trochę więcej 39-46'' z tymi opcjami co pisałem wcześniej i z dobrą jakością obrazu. Quote Share this post Link to post Share on other sites