Marek_27 0 Posted November 27, 2013 Witam. jak w temacie, poszukuje Najlepszego TV jaki moge obecnie nabyc pod gry na PS3/PS4 oraz filmy full hd. 3D nie jest az tak ważne. Cena do 4000pln. No maksymalnie moge dołożyc jeszcze 500pln. Czytałem dużo o ST60 ale ktoś tam wspominał, że jeśli chodzi o gry to sa lepsze od niego w tej samej cenie lub podobnej. Niby ST60 ma za słaby procek pod gry i jakieś lagi lapie i rozmywanie ekranu podczas grania... :/ więc jak to jest z tym ST60? W gierki gram wieczorami i nocki, rzadko w dzień. Na drugim miejscu zaraz po grach stawiam filmy Blue Ray, oglądane tylko i wylącznie wieczorami i nocą. Więc ogólnie i najczęściej TV będzie odpalany po zmroku. Pokój 5x4m. Ściana na której będzie tv, wyłożona zostanie płytkami kamiennymi raczej jasnymi oraz zostanie oświetlona jakimiś ledami niebieskimi może czerwonymi, nie wiem jeszcze. Na przeciw TV będę okna ale słońce nigdy tam nie zagląda ponieważ nad oknami jest balkon który skutecznie zasłania dopływ promieni slońca bezpośrednio do środka. Siedzisko od TV będzie znajdowało sie około 2,5-3 metra. Jeśli potrzeba jeszcze jakiś info to dopisze. Ale myślę, ze w miare jasno opisałem co i jak? Pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek_# 0 Posted November 28, 2013 LG z serii LN i LA mają dobre wyniki w testach na inputlag, w budżecie który podałeś jest ciekawy tv LG 47LA740S. Tutaj będziesz miał i 3D i smart TV, ale trzeba do tych 4 tysiaków jakieś 200 zł dołożyć, ale myślę, że warto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marek_27 0 Posted November 29, 2013 I jest lepszy od st60? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marek_27 0 Posted November 30, 2013 Czy ktoś mógłby jeszcze się wypowiedzieć??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mario 32 Posted December 2, 2013 Plazmy do grania bym nie brał (ze względu na przypadłości, które opisałeś - najbardziej bałbym się wypalania). Odległość od ekranu masz sporą więc duża przekątna wskazana. Dobrym wyborem do konsoli może być IPSowy SONY KDL-47W805. Gry ze starszych konsol wyglądają na nim perfekcyjnie. Ostro, wyraźnie a do tego nie taki duży inputlag. Ten model chodzi w dobrych cenach. Musisz poszukać na stronach dużych marketów. I 47" to już konkretna wielkość. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 2, 2013 Do samych gier mógłbyś sobie wziąć jakiś LCD z matrycą IPS typu LG LA740, czy Sony W805, bo mają niskiego input laga i dobre kąty widzenia. Niestety na tym się lista zalet kończy. Do oglądania filmów jest to jeden z gorszych wyborów ze względu na bardzo słaby kontrast. LG trochę nadgania funkcją lokalnego wygaszania, ale to niewielka pociecha... Plazma wypadnie DUŻO lepiej w nocnych seansach i nie uważam by nie nadawała się do gier. Jak już pisałem w którymś temacie, mój brat katuje ST50, gra, zasypia przy włączonej grze, zostawia na pauzie i idzie grać w piłkę. Nic mu się nie stało, a nic nie docierał, ani nie stosował innych zabiegów voodoo. Powidoki oczywiście robią się, po czym znikają. Dopóki nie jesteś masochistą który specjalnie z lupą szuka niedoskonałości, żeby się samemu ukarać to na pewno nic Ci się nie rzuci w oczy. Jedyną wadą ST60 jest długawy input lag, ale nie ma on wpływu na żadne rozmycia (?) nie wiem skąd to wziąłeś. Jeśli możesz dołożyć 500zł to możesz zainteresować się modelem GT60 z krótszym input lagiem, aczkolwiek osobiście wolałbym dołożyć do modelu 55" ST60. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marek_27 0 Posted December 2, 2013 U mnie granie wygląda tak że załączam konsole i sa to seanse od 2 do max 4h. czasem raz na tydzien zdarzy się nocka 8h max. Filmy to tez seanse od 2 do 4h. Nie mam czasu więcej bo rano trzeba wstawac do roboty więc nie katuje i nie bede katował Tv po 24h bo mam też inne ciekawe zajęcia. Macieju a powiedzi mi dlaczego wolałbyś dorzucic więcej siana do 55cali ST60 zamiast kupić GT60? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mario 32 Posted December 5, 2013 Czytałeś ten temat? Tam masz odpowiedzi: http://hdtvpolska.com/topic/31297-porownanie-serii-st60-gt60-vt60-zt60/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marek_27 0 Posted December 5, 2013 no chyba wybór oczywisty. GT60 input lag nie przeszkadza w graniu i o to mi chodzi. A co do filmow to ja i tak bym roznicy pewnie nie zauwazyl pomiedzyu st60 a gt60. teraz od 3 lat ogladam i gram na 37 cali LG.kupilem go za 3tysie wtedy teraz pewnie za 1200 bym kupil. Więc mysle ze ten GT60 i tak mnie powali na kolana Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek_# 0 Posted December 6, 2013 Nie mam w bazie st60, jedyny jaki jest to Panasonic TC-P65ST60 i jest okropny lag. Jak to input lag nie przeszkadza w graniu? xD, grasz wogóle w gry? xD GT60 jest nie mam w bazie. Daje link do bazy dla zainteresowanych: http://www.displaylag.com/display-database/, Seria LA i LN LG dobrze wypada. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marek_27 0 Posted December 7, 2013 Input lag z GT60 nie przeszkadza w graniu.....o to mi chodziło. Więc jak najbardziej Gt60 sie nadaje i spełni moje oczekiwania Quote Share this post Link to post Share on other sites