Jump to content
Sign in to follow this  
bialiczek

Telewizor 3D 47" do 3 500 zł | Ps3, Mecze + telewizja cyfrowa

Recommended Posts

Witam,

zamierzam kupić telewizor i nie do końca wiem z którego będe najbardziej zadowolony

Odległość od ekranu: 2 m

Będzie wisiał na scianie

Ogladany bedzie glownie wieczorami ale rowniez w dzien. Slonce wpada do pokoju od poludnia.

Glownie na czym mi zalezy to dobry obraz oraz plynny w przypadku ogladania meczy czy grania na konsoli oraz dobry smart tv.

Faworytem do tej pory byl Philips 6007 aczkolwiek jak czytam problemy ze smartem i dziwne rzeczy jakie sie dzieja z softem to powoli odpada.

Nie zalezy mi na wybieraniach glosowych czy gestami. Chce dobry duzy obraz ;)

Prosze o pomoc wszystkich ktorzy maja jakies pojecie w tym temacie.

Z gory wielkie dzieki ;)

Z Twojego opisu mogę doradzić W805, tylko że tu będzie mały problem, który brzmi około 500zł.

W8 byłby bardzo dobry ze względu na Motionflow - zapewni najlepszą płynność podczas oglądanie meczy. Dodatkowo w tegoroczne Soniaki mają naprawdę niski inputlag.

A jeśli chodzi o kwestię Smart - SEN jest bardzo rozbudowany i myślę że znalazłbyś tam wszystko czego potrzebujesz.

też właśnie brałem pod uwage Soniacza W805 tylko czytalem testy i ma bardzo slaba czern oraz kontrast.

Nie jestem zwolennikiem pasywnych okularow ale od biedy moze byc z pasywnym 3D wkoncu ma sluzyc sporadycznym seansa ;)

Jest jakikolwiek model z tej klasy telewizorow wolny od jakis wad ?

Lg la 670 tez ciekawa opcja ale znowu inputlag wysoki

Philips ma podobnie słabą czerń co ten Sony. Jeśli szukasz kompromisu to rozejrzałbym się na Twoim miejscu za LG.

znalazlem ciekawa opcje dla mnie i pytanie do was czy bede zadowolony Panasonic 47 et60

Moim zdaniem jeśli już to DT60,sam się zastanawiam nad kupnem

lub

Philips 7008? albo jakić LG z dobrym Smart +pełną obsugą przeglądarki i Flash?

Edited by sony35

nie ukrywam ze jest lepszy ale budzet to 3 500 zł a model DT60 kosztuje 4 500 zł

Philips odpada. Dlugo zastanawialem sie nad wlasnie philipsem ale to wadliwe telewizory ze slabym softem. Tak samo duzo negatywnych opini w internecie co pozytywnych.

Nawet w sklepie poprosilem o wlaczenie 7008 i byl uszkodzony. Gdzies na forum juz widzialem ta awarie i co najlepsze po updacie softa. Na calym ekranie bialo szare pasy w roznym rozproszeniu.

Panasonic ET60 mysle ze spelni moje wymagania a inputlag tez wydaje sie byc ok z tego co czytam w internecie

Ze wszystkich LCD z matrycą IPS w tej półce cenowej najlepszy jest LG. Można w nim zarówno wyregulować dobrze upłynniacz (brak efektu teatru), jak i użyć lokalnego wygaszania, które poprawia kontrast. Philips i Sony posiadają tylko jedną z tych dwóch zalet, LG je łączy.

Ze wszystkich LCD z matrycą IPS w tej półce cenowej najlepszy jest LG. .

LG 47LA691 lub LG 47LA740

z tych który będzie lepszy , może nie warto przepłacać?

Edited by sony35

Niestety nie wiem, czy LA740 ma jakąś przewagę w kontekście jakości obrazu w stosunku do LA691.

Akceptowalny. W LA860V miał 48,9 msec, więc do grania zdecydowanie wystarczy ;)

LA860V to troche za drogi model jak na kwote ktora dysponuje. Jak to sie ma w modelach Lg o ktorych mowa wyzej.

Sam jestem bardziej sklonny do LG bo rodzice maja model zeszloroczny i jest calkiem fajny.

Zalezy mi na w miare niskim input lagu bo bedzie podlaczone ps3 i komputer

Niższe modele nie powinny mieć większego laga, także... brałbym LG;)

Z tego co widze niemozliwe jest zakupienie telewizora ze sredniej polki pozbawionego chociaz jednego konkretnego minusu. Jak nie zly soft to tragiczna czern i tak w kolo Macieja.

Moze lepiej dolozyc kasy i kupic np Sony w905 ?

Jeżeli tylko masz taką możliwość to W905 będzie najlepszy. Warto dołożyć. Wtedy będziesz miał spokój i pewność, że masz jeden z najlepszych ekranów w swoim domu :)