Sk_uter 41 Posted November 26, 2013 Witam,Znajomy poszukuje tv 32 cale koniecznie z 3d, szukam czegos z 200Hz, ale wychodzi, ze raczej nic takiego nie ma, znalazlem zas nastepujace modeleSamsung f6510Philips PFL5507K/12Philips PFL6007Chcialem jeszcze zobaczyc Sony, ale strona nie dziala, no i LG, ale tam chyba nic ciekawego polecenia nie ma.Co wy polecacie, czy cos z w/w modeli czy jednak cos innego? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted November 26, 2013 A o co dokładnie chodzi z tą jak najwiekszą ilością herców? Czego kolega oczekuje? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 41 Posted November 26, 2013 plynniejszego i ostrzejszego obrazu aktualnie ma cos z zwykla 50Hz (Philipsa), a znajomy ma Samsunga z 200Hz i widzi duza ostrosc w obrazie. No i wedlug mnie do 3d lepiej miec te 200Hz, niz mniej, chociaz patrze, ze 100Hz to max + podnaszanie przez CMR Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted November 26, 2013 Jedyny telewizor który realnie wyświetla 200/240Hz to Sony W905. Nie używa jednak tego do 3D. Ostrzejszego obrazu od sony i wolnego od artefaktów nic innego nie da. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 41 Posted November 27, 2013 to najwyzsza klasa Sony, jest jeszcze przeciez samsung f8000, ktory tez ma 200/240Hz, ale nie sa One dostepne w rozmiarze 32", wiec co moglbys polecic z tym rozmiarze? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MarcinC 331 Posted November 27, 2013 Witam, Znajomy poszukuje tv 32 cale koniecznie z 3d, szukam czegos z 200Hz, ale wychodzi, ze raczej nic takiego nie ma, znalazlem zas nastepujace modele Samsung f6510 Philips PFL5507K/12 Philips PFL6007 Chcialem jeszcze zobaczyc Sony, ale strona nie dziala, no i LG, ale tam chyba nic ciekawego polecenia nie ma. Co wy polecacie, czy cos z w/w modeli czy jednak cos innego? Bierz Philipsa 6007. Zależy Ci na Hz a Philips mocno stawia na ten aspekt. Co będziesz na nim oglądał? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 41 Posted November 27, 2013 ale wlasnie widze, ze nie ma juz tych modeli w sklepach :/ nie jest to dla mnie TV, tylko dla znajomego, ale chce 3d ogladac i dowiedzialem sie, ze ma CP, wiec pewnie do telewizji glownie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wicked 4 Posted November 27, 2013 3D i 32 cale? Szkoda zachodu..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 41 Posted November 27, 2013 Wiem, ale jak On taki chcę to cóż zrobić, większego nie wstawi, bo miejsca nie ma Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mylagos 14 Posted November 27, 2013 Jeśli chodzi o 32 cale Sony to najlepszym byłby W655, ale Twój kolega musiałby zrezygnować wtedy z 3D - co w sumie nie byłoby złym pomysłem. Po pierwsze przy tej przekątnej 3D nie byłoby zachwycające, a po drugie ta technologia bardzo szybko się nudzi. Powiedz mu to - po paru dniach by przestał z tego korzystać Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek_# 0 Posted November 28, 2013 3D i 32 cale? Szkoda zachodu? Powiedz to tym co mają komórki z wyświetlaczem 3D . Ostrość jest poprawiana w odświeżaniu programowym. Warto żeby ten wskaźnik był największy. Np w LG 55LA965V jest wskaźnik MCI na poziomie 1000Hz, niektórzy uważają, że to za ostre, ale przy takim dużym TV warto mieć coś takiego, lepiej się ogląda. Natomiast przy 32 calach to nie jest to takie istotne, raczej będzie każdy dobry. Dla tych większych trzeba bardziej uważać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 41 Posted December 3, 2013 Dał mi znać, że jednak to był LG, a nie samsung, lecz poleciłem mu f6510 powinien być z niego najbardziej zadowolony Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites