Jump to content
Sign in to follow this  
Sk_uter

TV 32 z 3D i jak najwieksza iloscia Hz

Recommended Posts

Witam,
Znajomy poszukuje tv 32 cale koniecznie z 3d, szukam czegos z 200Hz, ale wychodzi, ze raczej nic takiego nie ma, znalazlem zas nastepujace modele

Samsung f6510
Philips PFL5507K/12
Philips PFL6007

Chcialem jeszcze zobaczyc Sony, ale strona nie dziala, no i LG, ale tam chyba nic ciekawego polecenia nie ma.

Co wy polecacie, czy cos z w/w modeli czy jednak cos innego?

A o co dokładnie chodzi z tą jak najwiekszą ilością herców? Czego kolega oczekuje?

plynniejszego i ostrzejszego obrazu :)

aktualnie ma cos z zwykla 50Hz (Philipsa), a znajomy ma Samsunga z 200Hz i widzi duza ostrosc w obrazie.

No i wedlug mnie do 3d lepiej miec te 200Hz, niz mniej, chociaz patrze, ze 100Hz to max + podnaszanie przez CMR

Jedyny telewizor który realnie wyświetla 200/240Hz to Sony W905. Nie używa jednak tego do 3D. Ostrzejszego obrazu od sony i wolnego od artefaktów nic innego nie da.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

to najwyzsza klasa Sony, jest jeszcze przeciez samsung f8000, ktory tez ma 200/240Hz, ale nie sa One dostepne w rozmiarze 32", wiec co moglbys polecic z tym rozmiarze?

Witam,

Znajomy poszukuje tv 32 cale koniecznie z 3d, szukam czegos z 200Hz, ale wychodzi, ze raczej nic takiego nie ma, znalazlem zas nastepujace modele

Samsung f6510

Philips PFL5507K/12

Philips PFL6007

Chcialem jeszcze zobaczyc Sony, ale strona nie dziala, no i LG, ale tam chyba nic ciekawego polecenia nie ma.

Co wy polecacie, czy cos z w/w modeli czy jednak cos innego?

Bierz Philipsa 6007. Zależy Ci na Hz a Philips mocno stawia na ten aspekt. Co będziesz na nim oglądał?

ale wlasnie widze, ze nie ma juz tych modeli w sklepach :/

nie jest to dla mnie TV, tylko dla znajomego, ale chce 3d ogladac i dowiedzialem sie, ze ma CP, wiec pewnie do telewizji glownie.

Wiem, ale jak On taki chcę to cóż zrobić, większego nie wstawi, bo miejsca nie ma

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Jeśli chodzi o 32 cale Sony to najlepszym byłby W655, ale Twój kolega musiałby zrezygnować wtedy z 3D - co w sumie nie byłoby złym pomysłem.

Po pierwsze przy tej przekątnej 3D nie byłoby zachwycające, a po drugie ta technologia bardzo szybko się nudzi. Powiedz mu to - po paru dniach by przestał z tego korzystać :)

3D i 32 cale? Szkoda zachodu? Powiedz to tym co mają komórki z wyświetlaczem 3D :). Ostrość jest poprawiana w odświeżaniu programowym. Warto żeby ten wskaźnik był największy. Np w LG 55LA965V jest wskaźnik MCI na poziomie 1000Hz, niektórzy uważają, że to za ostre, ale przy takim dużym TV warto mieć coś takiego, lepiej się ogląda. Natomiast przy 32 calach to nie jest to takie istotne, raczej będzie każdy dobry. Dla tych większych trzeba bardziej uważać.

Dał mi znać, że jednak to był LG, a nie samsung, lecz poleciłem mu f6510 powinien być z niego najbardziej zadowolony

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka