meksy 0 Posted November 22, 2013 od niedawna mam odtwarzacz Fantec 3DFHDL - dosyć zaawansowany sprzęt ale pojawił się problem z odtwarzaniem niektórych filmów mp4 - mianowicie filmy nagrane komórką mojej żony (Samsung Galaxy S Advance) odtwarzają się bez problemu, natomiast filmy nakręcone moją komórką (Samsung Galaxy S2 - Cyanogenmood 10.1) już nie (czarny obraz, odtwarza się tylko dźwięk) - dodam że na PC wszystko się bez problemu odtwarza Domyślam się, ze pewnie brakuje jakiegoś kodeka - z drugiej strony nowy i dosyć zaawansowany sprzęt i brakuje mu jakiegoś kodeka? czy różne wersje androida nagrywają filmy z wykorzystaniem różnych kodeków? spotkał się ktoś z takim problemem? jest jakieś rozwiązanie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fantom 81 Posted November 22, 2013 Nie ma odtwarzacz idealnego. Ten Fantec to raczej niszowy sprzęcik, nieznany. Co za tym idzie nie wiadomo co w nim siedzi. Zapewne software nie jest zbyt dopracowany. Nawet na stronach producenta nie chwalą się co dali w środku. Patrząc po specyfikacji to chyba RTD1186. Najpewniej w filmach z twojego telefonu coś mu się nie podoba. Np. profil kodowania. Nic nie zrobisz. Możesz jedynie zgłosić problem i czekać na poprawkę softu. Chociaż znając życie to się nie doczekasz Quote Share this post Link to post Share on other sites