remus 0 Posted November 19, 2013 Witam wszystkich.Noszę się z zamiarem zakupu nowego TV. Wybór padł na Sonego KDL-40W905A i potrzebuję zakupić również odtwarzacz BR. Proszę o podpowiedź czy kupić Soniaka BDP-S790 (choć to model z tamtego roku) czy Samsunga BD-F6500. Chodzi mi o uniwersalność formatów no i oczywiście 3D. A może Sony wypuści niebawem następce S790. Czytałem również o blokadzie Cinavia w Samsungu która potrafi uprzykszyć życie.Za każdą podpowiedź z góry dzięki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted November 19, 2013 Jak masz Sonego to bierz S790. Sony nie zmienia modelu i bardzo dobrze bo on ma wszystko i po co mydlić oczy robią "tzw. nowy model". W temacie Blu chyba już nic się nie da wymyślić. To bardzo dobry player. Mam go sam gdyż wykorzystuję pod 4K. Quote Share this post Link to post Share on other sites
spoon 51 Posted November 19, 2013 (edited) Też polecam S790. Używam gdzieś od marca i jestem zadowolony. Używam tylko do odtwarzania płytek Blu-Ray i jak dotąd łyknął wszystko bez żadnego problemu. Również dość szybko radzi sobie z odczytem większości płyt. Edited November 19, 2013 by spoon Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba_Fan 18 Posted November 20, 2013 Z 50p plikami radzi sobie dobrze? AVCHD 2.0 Quote Share this post Link to post Share on other sites