Zenek11 0 Posted November 18, 2013 Witam, Szykuję się do kupna telewizora 55cali z pasywnym 3d. Mam kilka typów i proszę o pomoc w wyborze. Telewizor będzie głównie do oglądania filmów oraz zwykłych programów rozrywkowych (przeciętny widz). Zdecydowałem się na 3d pasywne ze względu męczenia się przy oglądaniu aktywnego 3d. Moje typy to: Panasonic txl-55DT60e Philips 55PFL7008 LG 55LA860V Budżet do 8000zł, może być nieco droższy. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piotrekboro 0 Posted November 18, 2013 (edited) mam model la860v i nie moge zlego slowa powiedziec na ten tv. Tez szukalem najlepszegoo modelu z pasywnym 3d i chyba nie ma na rynku nic ciekawszego, na forum znajdziesz test tego modelu Edited November 18, 2013 by piotrekboro Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted November 19, 2013 W sumie na www masz testy większości. Dodaj do tego Sony W8. Test także na www. Quote Share this post Link to post Share on other sites
telekrowa 0 Posted November 21, 2013 Rzeczywiście, ten model LG jest obecnie najlepszy na rynku, jeśli chodzi o pasywne 3D. Nie ma z czego wybierać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,701 Posted November 21, 2013 pasyw to pasyw - 3d pewnie bedzie podobne we wszystkich pasywach nie mówiąc o tym że w sony pewnie jest matryca lg Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zenek11 0 Posted November 21, 2013 mi głównie chodzi o dobrą jakość obrazu 2D, płynność, kontrast, ogólnie dobry telewizor a 3d jako dodatek. 3D będę oglądał rzadko, ale mimo to wolę pasywne bo aktywne szybko męczy mi wzrok. Czytam, szukam i mam mętlik w głowie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,701 Posted November 21, 2013 wszystkie IPSy mają podobny kontrast - czyli marne 1000-1200:1 i to jest ich największa wada. no chyba że znajdziesz IPSa z podświetleniem full led - tylko nawet nie wiem czy takie się jeszcze produkuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek_# 0 Posted November 21, 2013 Budżet jak na zakup soniaka, one to potrafią kosztować kupę kasy. Ważna i ciekawa informacja, do TV 55LA860V dostaniesz teraz tableta do końca roku, i to nie byle jakiego, ostre kopyto: G PAD LG http://www.tabletowo.pl/2013/09/07/lg-g-pad-8-3-pierwsze-wrazenia-z-ifa-2013-wideo/. Warto rozważyć, zwłaszcza, że ten telewizor jest bardzo dobry. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mario 32 Posted December 5, 2013 Jak pisał Gmeru. Jak chcesz pasywne 3D to kupuj Sony W8. Teraz chodzi w dobrych cenach. Test masz na tym forum chociaż miej na uwadze, że jest to matryca IPS. Czy aby na pewno chcesz mieć pasywne 3D? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek_# 0 Posted December 6, 2013 Ja bym tak się nie martwił matrycą IPS. Jak jest dobrze zrobiona to telewizor ma lepsze kolorki i nie traci na czasie reakcji. Kąty widzenia też są lepsze, nawet z najgorszego kąta widać obraz bez przekłamania kolorów. Który konkretnie model masz na myśli w8 ? Jeżeli chodzi o technologię pasywną, to ja bym raczej wskazywał na LG. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,225 Posted December 7, 2013 Hm W8 to W8... tylko 65" to nie IPS. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 7, 2013 LG LA860 ma dużo wyższy kontrast i sumarycznie jest lepsze od W8, moim zdaniem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek_# 0 Posted December 12, 2013 W LG jest taka funkcja kontrolująca każdy piksel na matrycy, dzięki niej TV wyróżnia się lepszym kontrastem i większą rozpiętością tonalną, a funkcja to micro pixel control. Ale słabo że do Soniaków nie dodają gratisów takich. Quote Share this post Link to post Share on other sites