Jump to content
Sign in to follow this  
Grand1

Jaki telewizor kupić do 2500 zł.

Recommended Posts

Witam. Mam za zadanie kupić telewizor dla chrzestnego mieszcząc się w budżecie do 2500 zł, z wymiarami między 36 a 40 cali. Problem polega na tym, że telewizor ma stać w pokoju w którym jest duża wilgotność i w pobliżu dużego kaloryfera. Czy telewizor ,,nowej generacji" wytrzyma takie warunki przed dłuższą metę? Co wybrać - plazmę czy LCD?

Jaki polecilibyście Państwo model?
Dziękuję bardzo za odpowiedzi.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? Mniej niż 10 m2

2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5-3 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost + bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać, ale w pobliżu KLORYFERA
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Okno po lewej za telewizorem oraz po prawej obok telewizora z możliwością zasłonięcia okien.

7.Jaki masz obecnie telewizor ? 10 letni Elemis

8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Przede wszystkim wysoka jakość obrazu z racji pakietu platformy TV.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Zwykła antena TV plus satelitarna o średnicy 90 cm.
10.Jakie urządzenia ? DVD
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Która będzie lepsza w mojej sytuacji?

13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy i seriale
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - NIE
16.Preferencje co do marki ? Rozważę każdą opcję, najlepiej z dobrym serwisem na terenie Polski.
17.Preferencje co do wielkości ? 36-40 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? - Słaba jakość obrazu na kanałach nie-hd
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500-2700 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - NIE

Edited by Grand1

Jeśli nie boisz się używanego TV, to moja koleżanka ma topową plazmę 50" Samsunga do sprzedania w tej cenie (kosztowała 6 500 pln. )

A jak nówka, to 42 Panasonic st60 (plazma), lub LED LCD LG 641 3D za 2299 pln.

Jeśli nie boisz się używanego TV, to moja koleżanka ma topową plazmę 50" Samsunga do sprzedania w tej cenie (kosztowała 6 500 pln. )

A jak nówka, to 42 Panasonic st60 (plazma), lub LED LCD LG 641 3D za 2299 pln.

W związku z tym, że kupuję w imieniu kogoś to musi być nówka. A czy to nie problem, że Panasonic wycofał się z produkcji plazm? Jak będzie z obsługą serwisową?

Ja również wybierałbym raczej wśród telwizorów 3D i faktycznie w tej kwestii LG przoduje. Chociaż ja bym raczej proponował model LA860V.

A widziałeś gdzieś fajną propozycję cenowa na tego tv LA860V? 42 calówkę można dorwać dopiero od 3,8 tysiaka, w tym budżecie raczej się nie zmieści, chyba że jest opcja zwiększenia. Może LG 47LN575S ? Też nie ma 3d, ale mieści się w budżecie, a to dobry smart TV.

Witam. Mam za zadanie kupić telewizor dla chrzestnego mieszcząc się w budżecie do 2500 zł, z wymiarami między 36 a 40 cali. Problem polega na tym, że telewizor ma stać w pokoju w którym jest duża wilgotność i w pobliżu dużego kaloryfera. Czy telewizor ,,nowej generacji" wytrzyma takie warunki przed dłuższą metę? Co wybrać - plazmę czy LCD?

Jaki polecilibyście Państwo model?

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? Mniej niż 10 m2

2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5-3 m

3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3

4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost + bokiem

5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać, ale w pobliżu KLORYFERA

6.Jak słońce świeci w pokoju ? Okno po lewej za telewizorem oraz po prawej obok telewizora z możliwością zasłonięcia okien.

7.Jaki masz obecnie telewizor ? 10 letni Elemis

8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Przede wszystkim wysoka jakość obrazu z racji pakietu platformy TV.

9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Zwykła antena TV plus satelitarna o średnicy 90 cm.

10.Jakie urządzenia ? DVD

11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4-6h

12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Która będzie lepsza w mojej sytuacji?

13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy i seriale

14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak

15.Czy zamierzasz grać w gry - NIE

16.Preferencje co do marki ? Rozważę każdą opcję, najlepiej z dobrym serwisem na terenie Polski.

17.Preferencje co do wielkości ? 36-40 cali

18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? - Słaba jakość obrazu na kanałach nie-hd

19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami

20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500-2700 zł

21.Czy telewizor ma mieć 3D - NIE

Kolego doskonałym ekranem dla ciebie będzie Sony KDL-42W655A. Cena około 2600 na stronie euro. Doskonała jakość obrazu, 200Hz, WiFi skype itd. Do tego zakupisz 42" a wielkość ma znaczenie! I nie stawiaj plazmy w takich warunkach jak napisałeś.

W euro jest promocja, można go kupić już za 2490. Wg mnie ma takie trochę ubogie smart TV, bez wodotrysków. Za 2700, nie zauważyłem wcześniej, bo w temacie jest 2500, można kupić SAMSUNG UE46F6400 albo LG 47LA620S, chyba ceny poszły w dół, a to już 47 LCD, programowe odświeżanie mają po 200m więc nie będzie rozmywać przy dynamicznym obrazie.

Ceny naprawdę dobre. Warto skusić się na duże przekątne bo potem jest masa zabawy:)

Dobry TV to większy TV, jak nie ma żadnych przeciwwskazań typu za mało miejsca, za mała szafka.... Idą święta, jest okazja :). Oglądałem ostatnio jakiś dokument o gwiazdach na dużym ekranie. Wrażenia niezapomniane, jeżeli tylko jest dobry telewizor.