Jump to content
Sign in to follow this  
rupert

BDS570 problem z dzwiękiem

Recommended Posts

Witam

Mam problem z dzwiękiem w BDS570 sygnał z cyfry działają tylko głośniczki przednie i sub. Dekoder jest podłączony z HK po przez hdmi w dekoderze przełączam na dzwięk orginalny i zresztą w HK też i nic się nie zmienia. Ja wiem że mogą nadawać w stereo ale filmy z c+ czy z hbo nadawane są w orginale z dd5,1. Natomiast nie ma problemu z płytami bluray czy dvd tam jest wszystko ok działają wszystkie. Jeszcze o tyle jest to dziwne że jakiś czas temu głośnik centralny działał a teraz już nie. I wogole czasami się zawiesza i trzeba go wyłączyć z prądu i dopiero wraca do normy.

Proszę o pomoc może ktoś się zetknoł z tym tematem.

Pozdrawiam

Najpierw ustaw w dekoderze cyfry wyprowadzanie sygnału DD ( tak jest w Polsacie i i N ) , gdy będzie leciał jakiś program z DD to poprzestawiaj na orginalne ścieżki 5.1 , ( jednak znaczna część jest w 2.0 ,) a później zobaczymy .

Edytuję : jeśli to nie pomorze to można puścić dla próby kablem optycznym ( kabel optyczny jest tani ) .

Edited by czester15.30

Dzieki za zainteresowanie. Dekoder nie ma wyjścia optycznego, i w tym dekoderze nie ma opisanej ścieżki dzwięku tylko jest wybór polski lub orginalny uważam że ten orginalny to właśnie jest DD jak jest nadawany. Muszę poprostu sprawdzić może z innym dekoderem ale takiego nie mam.

w tym dekoderze nie ma opisanej ścieżki dzwięku tylko jest wybór polski lub orginalny uważam że ten orginalny to właśnie jest DD jak jest nadawany. Muszę poprostu sprawdzić może z innym dekoderem ale takiego nie mam.

, ale chodzi o to , że w ustawieniach dekodera trzeba wejść ( Setup -------- Telewizor ----------- Audio---------- DD -------------Tak ) , coś mniej więcej tak jak jest w N i Polsacie .

Orginalny to nie znaczy , że DD 5.1 , przewżnie 2.0

BBC HD -------- dosyć często jest na orginalnym DD 5.1

DISKAVERY HD SCHOWCASE ---------- zawsze jest nawet na polskiej DD 5.1

Edited by czester15.30

Dokładnie tam akurat jest ustawienia dzwięku w setupie albo stereo albo AC3 to ustawiłem AC3 i tak to nic nie zmieniło.

Nie chciałem Ci tego mówić , ale możliwości skończyły się .

W starszych kombajnach kina domowego występował na pewno problem z odtworzeniem ścieżki 5.1 z obcego źródła , ( kombajn z płyty " swego napędu " odtwarzał 5.1 ) . Musisz zapytać się w serwisie .

Najlepiej pożycz DVD z HDMI i sprawdź czy pójdzie .

Jest jeszcze możliwość złego kabla , ale to mało prawdopodobne .

Edytuję : polataj jeszcze po Setupie ustawień dla HDMI w HK , jedyna nadzieja .

Edytuję : pisałeś żę czasami głośnik nie dzałają , trzeba wyłączać z prądu , możę oddaj do serwisu , jeśli jest na gwarancji .

Edited by czester15.30

http://www.hdtv.com....-bds-570-a.html

" Problem byl w tym ze dekoder Pace nie puszcza sygnalu 5.1 przez HDMI co jest wielka lipa, bo w koncu po to ma sie HDMI zeby nie ciagnac kabli optycznych. "

TY masz taki sam dekoder cyfry ?

" Nie mam wprawdzie tych samych sprzętów co Ty, ale : sprawdż w instrukcji Pace"a,

czy przepuszcza 5.1 przez HDMI / w starszych modelach było to możliwe tylko po optycznym/. "

Edited by czester15.30

Wielkie dzięki za linka muszę posprawdzać w innych konfiguracjach. Chyba to nie pace tylko sagemcom ale posprawdzam.

Jeszcze raz dziękuje bardzo za podpowiedz.