Speedxxx 3 Posted January 28, 2013 Wczoraj w telewizji, w TVP1 leciał dobry (wg mnie oczywiście) film - Jagodowa miłość. Niby zwykłe romansidło, ale do "miłości" była okrężna droga, bardzo okrężna. Poza tym do filmu dobrano naprawdę kawał dobrej muzyki. z filmów Wong Kar Waia polecam Fallen Angels/Duo luo tian shi z 1995 roku, ... można znaleźć na ebayu BluRay wyczyszczona wersja, tylko oczywiśćie bez polskiej lokalizacji, natomiast jest na torrentach Duo Luo Tian Shi 1995 x264 DTS WAF ... rip tej wersji, i można dociągnąć polskie napisy. O filmie mogę powiedzieć tyle że jest to jeden z najlepszych obrazów jakie widziałem.Hipnotyzujący, rewelacyjne zdjęcia, muzyka ... i ogólnie fajna historia i charakterystyczny komentarz bohaterów z offu ... tylko nie polecam oglądać trailerów, z racji że bardzo spoilerują. i jak by ktoś się zastanawiał na co do kina, to na Django w ciemno!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lukop 6 Posted February 21, 2013 Artur ratuje gwiazdkę 3D, Immortals 3D, StreetDance 2 3D, Step Up 4 3D. Oglądaliście? Jak prezentuje się trójwymiar w tych produkcjach? I w końcu - warto dać za nie 50zł.? Z góry dziękuję za opinie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sprzegielnik 8 Posted February 21, 2013 witam,nikt nie wspomniał o:- Gra/The Game- 2001 Odyseja Kosmiczna- Miasto.Gniewu/Crash- Podejrzani/Usual Suspects- Uśpieni/Sleepers-Dystrykt 9-Ray-Ip Man-Podróże w czasie: najczęściej zadawane pytania - warto obejrzeć kilka razy, bo cześć rzeczy nie wyłapie się za pierwszym razem -Czwarty stopień/Fourth Kind- Prawo zemsty/Law Abiding Citizen Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomalapru 1 Posted February 22, 2013 polecam film Triangle, z Melissa George, jak ktos lubi klimaty np Donnie Darko, petle czasowe itp to na pewno mu sie spodoba, thriller/horror Quote Share this post Link to post Share on other sites
amnezjaaa 0 Posted August 1, 2013 Ja polecam "Bezpieczna przystań" http://seans24.pl/film/51741-bezpieczna-przystan-safe-haven/ Kiedy tajemnicza, młoda kobieta, Katie (Julianne Hough) pojawia się w nadmorskim miasteczku w Karolinie Północnej, budzi ciekawość tutejszych mieszkańców. Zamknięta w sobie bohaterka unika jakichkolwiek, bliższych znajomości. Pewnego dnia poznaje owdowiałego właściciela niewielkiego sklepu, Alexa (Josh Duhamel). Dziewczyna coraz bardziej angażuje się w życie Alexa i jego dzieci oraz zapuszcza korzenie w lokalnej społeczności. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kanti 3 Posted August 1, 2013 (edited) to i ja dorzucę swoje trzy grosze: na wstępie zaznaczę w całości zgadzam się z autorem tematu i go popieram nt jakości obecnej filmografii, i duży szacun za podanie ciekawych i dojrzałych propozycji. Zaznaczę jeszcze, że coraz więcej osób lubiących (subiektywnie) "dobre kino" sięga do europejskich produkcji. Propozycje hollywoodzkie jak wiemy produkuje głównie filmy oparte o efekty specjalne, co mnie osobiście już znudziło. Wolę obejrzeć jakiś ciekawy , oryginalny pomysł na film, a nie np spider man 15. Ja dodam swoje ulubione, poruszające jakiś ciekawy temat filmy: Efekt motyla (2004) 21 gram (2003) Requiem dla snu (2000) Życie jest piękne (1997) Nasza klasa (2007) polecam szczególnie dla pedagogów i rodziców "trudnych" dzieci Czas apokalipsy (1979) Z seriali polecam: Forbrydelsen 1,2 i 3 kapitalny kryminalny serial. Breaking Bad wciągnął mnie ten serial w całości, głównie rola Waltera i jego przemiana z pantofla w bossa Edited August 1, 2013 by kanti Quote Share this post Link to post Share on other sites
darekUFO 0 Posted August 1, 2013 The Road - bardzo mi się podobał ten film Quote Share this post Link to post Share on other sites
misfit 595 Posted August 19, 2013 (edited) Black Mirror / Czarne lustro - mini serialik brytyjski, który mnie ostatnio położył na łopatki. W dużym skrócie serial jest satyrą naszego życia coraz bardziej nasiąkniętego nowinkami technologicznymi, portalami społecznościowymi, programami rozrywkowymi, które bazują na najbardziej prymitywnych instynktach, itd. i ukazuje wizję przyszłości w nieco karykaturalny sposób, ale trzeba przyznać, że trafia dość celnie i daje do myślenia. Polecam w szczególności pierwszy sezon (na razie powstały dwa), na który składają się trzy 45-60 minutowe odcinki. Każdy z nich opowiada zupełnie inną historię. Na plus jest trochę sci-fi (poza pierwszym odcinkiem). Edited August 19, 2013 by misfit Quote Share this post Link to post Share on other sites
djrobus 54 Posted August 19, 2013 Z tegorocznych filmów polecam "Dead Man Down" (w PL "Czas Zemsty") http://www.imdb.com/title/tt2101341/?ref_=sr_1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
fazer58 2 Posted August 25, 2013 Witam. Mogę polecić film:http://www.filmweb.pl/film/Trans-2013-624882 ,,,świetnie nakręcony,trzymający w napięciu,z wieloma zaskakującymi wątkami,ostatnio jeden z lepszych filmów jaki oglądałem:-) Gorąco polecam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fitarkus 17 Posted August 25, 2013 Potwierdzam "Trans" to świetny film ,może nie wywołuje efektu woow ale z całą pewnością miło będzie do niego powrócić za kilka lat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wachi40 8 Posted August 25, 2013 "Pain & gain" , moim zdaniem super rozrywka na wieczór. Obsada i reżyser to gwarantują Quote Share this post Link to post Share on other sites
MMP 9 Posted August 25, 2013 "Pain & gain" , moim zdaniem super rozrywka na wieczór. Obsada i reżyser to gwarantują Oglądałem ten film wczoraj i potwierdzam, warto obejrzeć - bardzo specyficzne podejście do realizacji ,,American dream'' Warto też wiedzieć, że film bazuje na prawdziwych wydarzeniach, po projekcji polecam pogoglowac i poczytać o gangu z Sun Gym. PS The Rock nieźle się rozrósł. Quote Share this post Link to post Share on other sites
18szomi16 2 Posted August 26, 2013 Pain and Gain - polski tytuł "Sztanga i cash" - w USA już na sklepowych półkach, a do polskich kin trafia tak późno. Szkoda, bo w tym filmie Wahlberg i The Rock zagrali naprawdę fajnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gatar 60 Posted August 26, 2013 Film bardzo dobry. Ogląda się świetnie. Osobiście pozostał mi niesmak. Jak można zrobić film (oparty na faktach) w konwencji komedii ? Tak z uśmiechem mordowano ludzi. Ale to nie temat tej grupy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,500 Posted August 31, 2013 Looknijcie na The Call (2013) z Halle Berry. Znakomity thriller. 911. Pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,500 Posted August 31, 2013 (edited) No to jeszcze jeden ... 42 (2013) ... http://www.filmweb.pl/film/42+-+Prawdziwa+historia+amerykańskiej+legendy-2013-637907 ... baaardzo znakomity. BTW ciekawa rola Harrisona Forda. Pozdro Edited August 31, 2013 by pmcomp Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,500 Posted September 1, 2013 "Pain & gain" , moim zdaniem super rozrywka na wieczór. Obsada i reżyser to gwarantują Czasami nazwiska nie dają gwarancji. I tak stało się tym razem. Stracony czas. Pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
misfit 595 Posted September 8, 2013 What Maisie Knew - film na czasie. Walka o prawa do opieki nad dzieckiem widziana z perspektywy kilkuletniej dziewczynki. Skłamałbym gdybym napisał, że film jest genialny i pozbawiony wad, ale jednak uważam, że warto obejrzeć i sobie go zapamiętać. Jeszcze niedawno napisałbym, że jest to dobry film, ale trochę za bardzo przejaskrawiony, jednak po ostatnich wydarzeniach, którymi od kilku dni żyje prasa brukowa napiszę - samo życie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzegorz288 44 Posted September 10, 2013 Jak ktoś ma kanał MGM HD to polecam film "Sucha Biała Pora". W filmie występują Donald Sutherland, Jurgen Prochnow, Susan Sarandon i w krótkiej, ale w dobrej roli Marlon Brando. http://www.imdb.com/title/tt0097243/?ref_=sr_1 Muszę przyznać że zdziwiłem się, że taki film jest. Film może być dla niektórych nie rewelacyjny, ale wart jest obejrzenia, bo na pewno wywoła jakieś emocje. I podczas oglądania filmu ma się wrażenie że Polska ma podobną historię. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elae 0 Posted October 2, 2013 Bardzo dobrze wspominam film Black Swan dla mnie to było mistrzostwo, a dziś właśnie idę na Jobsa tu: http://cinema-city.pl/4dx-info i mam nadzieję, że będzie wart polecania Wam. Postaram się jutro zdać dokładną relację Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba_Fan 18 Posted October 2, 2013 Dobrze się przy tym śpi Dla mnie nudny, może dla tego, że balet mnie nie pociąga. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Speedxxx 3 Posted October 2, 2013 widziałem tydzien temu Konesera w reż Tornatore, tego gościa od Maleny i Nieznajomej. Zdjęcia, muzyka, gra aktorska i intryga na najwyższym poziomie, w tym roku obok Transu chyba najlepszy film jaki widziałem. Włoski mistrz znowu pokazał klasę, boli brak dystrybucji w polsce bo chciałbym go nabyć w bluerayu, i na chwilę obecną można go pożyczyć w 1080p z torrentów (dokłądnie od tyg są już napisy) ... więc jak ktoś jest znudzony chłamem jakim faszerują nas amerykanie, to w ciemno postawić na kino europejskie, bo niebanalna historia owiana tajemnicą przypomina jak powinno wyglądać kino. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Czarna Marylin 18 Posted October 3, 2013 "Metallica Through The Never"- jest połączeniem fabuły oraz koncertu. Wrażenie robi piorunujące! Warte polecenia nie tylko fanom zespołu ale i koneserom mocnych efektów. Olbrzymi ekran, 3D, ale przede wszystkim doskonały dźwięk dosłownie przenoszą pod scenę na której gra Metallica. Jak zwykle IMAX podnosi adrenalinę! Quote Share this post Link to post Share on other sites
fazer58 2 Posted October 3, 2013 (edited) Mnie ostatnio bardzo się spodobał: Olimp w ogniu(2013) Pomimo kilku krytycznych opinii,dla mnie,to najwyższa półka :-) Edited October 4, 2013 by Gmeru Quote Share this post Link to post Share on other sites