lookcorner 14 Posted March 26, 2012 W weekend zrobiłem sobie mały seansik i na pierwszy ogień poszedł zachwalany tutaj The Man From Nowhere, jako że wychowałem się na filmach akcji, doceniłem w pełni kunszt tej produkcji. Chyba ze świecą szukać tak wciągającej, a zarazem mądrze zrealizowanej naparzanki - no no warto było. Niedługo zabieram się za mocne I SAW THE DEVIL i tym samym rozpoczynam projekcje kina azjatyckiego w najbliższym czasie 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 742 Posted March 26, 2012 (edited) Ekipa ktora nakrecila ten film (I Saw The Devil), ma najwyrazniej chopla na punkcie zdjec. Nie mowie juz nawet o swietle ale co tam kamera wyprawia. Nawet osoba ktora normalnie nie zwraca uwagi na takie rzeczy, nie przegapi sceny walki w samochodzie. A moze i paru innych mniej trickowych, a bardziej "technicznie przemyslanych" ujec. Edited March 26, 2012 by binary Quote Share this post Link to post Share on other sites
windmill 4 Posted March 26, 2012 ....Choc latwo zauwazyc, ze ekipa postawila na wizualna strone, ja nie dalem sie zaczarowac i mam troche mieszane uczucia. Muzyka za to pierwsza klasa. Suma sumarum - dobrze spedzone 2 godziny.... A ja się dałem. Ale, de gustibus... Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 742 Posted March 26, 2012 A wiesz Windmill ze ta nastolatka to jest corka Bono? Quote Share this post Link to post Share on other sites
windmill 4 Posted March 26, 2012 Jeśli dobrze kojarzę, to starsza. Ale dowiedziałem się po projekcji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
misiaczek 6 Posted March 26, 2012 (edited) Bry. Myślę, że warto zobaczyć film "Szpieg" (2011) mimo nie do końca pochlebnych opinii. Całkiem niezły film szpiegowski (nie mylić z Bondem i spółką) bez efektownych scen pościgów i wybuchów za to trzymający w napięciu klimatem ciągłych wzajemnych podejrzeń bohaterów. Z trochę starszych - Neds (2010). Ciekawe spojrzenie na Anglię z czasów punków/skinów i jak złe towarzystwo może zmienić obiecującego młodego człowieka. Edited March 26, 2012 by misiaczek 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted March 26, 2012 Mistrzowskie zdjęcia znajdziesz w filmie "Drzewo życia" , zaś mistrzowski scenariusz jaki został zgotowany całemu światu poznasz po obejrzeniu " Inside Job". To jest prawdziwy Matrix ... i to dzieje się tu i teraz. Oba tytuły nie należą do rozrywkowych, ale mogą poważnie wzbogacić sposób postrzegania otaczającej Cię rzeczywistości. Albo znudzenie, albo oświecenie - to zależy od "konsumenta" Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 742 Posted March 26, 2012 Myślę, że warto zobaczyć film "Szpieg" (2011) mimo nie do końca pochlebnych opinii. To moj ubiegloroczny faworyt. I tak jak "Intouchables" jest swietnym filmem, ktory spodoba sie absolutnie wszystkim pokoleniom, jest jak dla mnie filmem do obejrzenia 1-2 razy. Do TTSS mozna wracac czesciej, albo przynajmniej do muzyki z tego filmu, Bez niej tego filmu chyba by "nie bylo". Quote Share this post Link to post Share on other sites
lookcorner 14 Posted March 27, 2012 po obejrzeniu " Inside Job". To jest prawdziwy Matrix ... i to dzieje się tu i teraz. Oba tytuły nie należą do rozrywkowych, ale mogą poważnie wzbogacić sposób postrzegania otaczającej Cię rzeczywistości. Albo znudzenie, albo oświecenie - to zależy od "konsumenta" Tak tak oglądałem, chociaż trzeba przyznać że ostatnio pojawił się istny wysyp taki dokumentów, kiedyś było na TVP, a jeszcze nie tak dawno paru odcinkowy mini serial leciał na Planete , z tym że nie pamiętam tytułów :_bezradny: No nic trzeba pracować na czarno, tytoń kupować z pod lady, piwo/wino samemu pędzić.. etc i cała ta chora machina padnie Z nieco innych dokumentów, ale również dających wiele do przemyśleń to Spisek Żarówkowy, "czyli planowane postarzanie produktów to celowe projektowanie produktów w taki sposób, by po krótkim czasie użytkowania nadawały się do wymiany na nowszy model": http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 742 Posted May 2, 2012 (edited) Do zeszłorocznych filmów, godnych polecenia dorzucam "Sunset Limited". Uwaga film nie na każdy wieczór, w każdym razie nie na "wieczór towarzyski". Edited May 2, 2012 by binary Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pizzojad 9 Posted May 2, 2012 (edited) No to i ja coś polecę: Unthinkable http://www.imdb.com/title/tt0914863/ Pozycja zdecydowanie nierozrywkowa. Mocno wchodzi w psychikę i nie daje o sobie zapomnieć. Osoby wrażliwe powinny omijać. Edited May 2, 2012 by Pizzojad Quote Share this post Link to post Share on other sites
misfit 595 Posted May 2, 2012 Również polecam wcześniej wspominanych Nietykalnych (Intouchables), zgrabne połączenie dramatu z komedią, IMO jeden z najlepszych filmów ostatnich lat w swojej kategorii. Fajnie też, że film świetnie sobie radzi w kinach, na koncie ma już blisko $350mln, a premiera w USA i UK dopiero przed nami... Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted May 2, 2012 Nietykalni (Intouchables), film świetnie sobie radzi w kinach, na koncie ma już blisko $350mln, a premiera w USA i UK dopiero przed nami... http://www.amazon.fr/Intouchables-César-Meilleur-Acteur-Blu-ray/dp/B0064JV4RY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1335597954&sr=8-2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fa1ce 5 Posted May 2, 2012 (edited) Witam, Ja polecam dość stary film Więzień Nienawiści - http://www.filmweb.p...zien.Nienawisci .Bardzo dobry dramat. Pozdrawiam Edited May 2, 2012 by Fa1ce Quote Share this post Link to post Share on other sites
makakam 33 Posted May 7, 2012 Underworld Awakening, polecam nie jako ambitna produkcje ale jako swietny benchmark testujacy kontrast i czern wyswietlacza oraz oczywiscie sprzet audio bo dzwiek tez stoi na najwyzszym poziomie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 742 Posted May 9, 2012 Jak juz ktos koniecznie chce "benchmarku czerni" to http://www.imdb.com/title/tt1596365/. Jest mroczno, bardzo ciemno albo calkiem czarno. Czasami tez strasznie..no moze "strasznawie". Quote Share this post Link to post Share on other sites
walosek 6 Posted May 9, 2012 ale film to kaszana konkretna. Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 742 Posted May 10, 2012 No coz. Skoro glownym kryterium ma byc czern, to ten film ma chyba wiecej ciemych ujec, niz wszystkie filmy wymienione w tym watku razem. Rewelacja to nie jest, ale w zestawieniu z Underworld Awakening wstydu nie ma Quote Share this post Link to post Share on other sites
misiaczek 6 Posted May 12, 2012 Wczoraj w telewizji, w TVP1 leciał dobry (wg mnie oczywiście) film - Jagodowa miłość. Niby zwykłe romansidło, ale do "miłości" była okrężna droga, bardzo okrężna. Poza tym do filmu dobrano naprawdę kawał dobrej muzyki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bohun 6 Posted May 12, 2012 Ta Jagodowa miłość to najgorszy film Wong Kar-Waia. Ja nie zdołałem go obejrzeć do końca. Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 742 Posted May 17, 2012 Moze i najgorszy... U mnie na tapecie byl ze 3 razy, bo mam same baby w domu, i jakos przezylem. Moze z uwagi na milosc do Nory Johnes Quote Share this post Link to post Share on other sites
szabuk 0 Posted July 11, 2012 Ja dodam od siebie: - Do szpiku kości (Winter's Bone) http://www.imdb.com/title/tt1399683/ - Tysiące mil samotności (Riding Alone for Thousands of Miles) http://www.imdb.com/title/tt0437447/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
misfit 595 Posted January 28, 2013 To ja polecę: - La cara oculta / The Hidden Face (2011) - Mientras duermes / Sleep Tight (2011) Nie tylko dla wielbicieli kina hiszpańskiego... Przestrzegam jednak przed oglądaniem trailerów, szczególnie w przypadku tego pierwszego filmu - po jego obejrzeniu właściwie nie ma sensu sięganie po ten film. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted January 28, 2013 Polecam UPROWADZONA z Liamem Neesonem Takie współczesne Commando - tyle że moim zdaniem o wiele lepsze /mocniejsze, męskie/ niz wersja z Arnim Quote Share this post Link to post Share on other sites
windmill 4 Posted January 28, 2013 (edited) Ostatnio obejrzane i warte polecenia: "Moonrise Kingdom" "People Like Us" "Your Sister's Sister" "The Words" "Young Adult" - niby błahostka, ale Charlize trzyma formę. Edited January 28, 2013 by windmill Quote Share this post Link to post Share on other sites