gutek1970 0 Posted April 28, 2011 Witam wszystkich! Czy ktoś jest mi w stanie pomóc z uzyskaniem instrukcji w j. polskim.do avr 255.! Gość od którego kupiłem sprzęt mówi ,ze gdzieś mu się zawieruszyła podczas przeprowadzki i nie może jej znaleźć Jeśli nawet trzeba było by parę groszy za nią zapłacić to nie mam sprawy. Proszę pomóżcie! Artek! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mamin13 4 Posted April 29, 2011 Witam wszystkich! Czy ktoś jest mi w stanie pomóc z uzyskaniem instrukcji w j. polskim.do avr 255.! Gość od którego kupiłem sprzęt mówi ,ze gdzieś mu się zawieruszyła podczas przeprowadzki i nie może jej znaleźć Jeśli nawet trzeba było by parę groszy za nią zapłacić to nie mam sprawy. Proszę pomóżcie! Artek! Witam Posiadam instrukcję w jez.polskim w wersji papierowej W jakiej wersji interesuje Ciebie,bo mogę zrobić skan lub ksero? Pozdrawiam Marcin (mamin13) Quote Share this post Link to post Share on other sites
gutek1970 0 Posted April 29, 2011 (edited) Super Jestem bardzo wdzięczny Hura wyślę Ci na prv informację Artur Edited April 29, 2011 by gutek1970 Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafjen 0 Posted June 14, 2013 Witam, mam pytanko do wlasciciela AVR 255, tez nabylem ten sprzet i chcialbym Cie spytac jak podlaczyles sprzet. Chodzi mi mianowicie o nast. rzecz. Ja podlaczylem kablem HDMI do TV, cale wiec menu odtwarzam na TV. Do wejsc HDMI podlaczylem Polsat HD ( ktory zreszta mi nie dziala ale temat juz zarzucilem), drugie wejscie HDMI to PS3, 3cie wyjscie i ostatnie to takze dekoder satelitarny z zagranicznej telewizji. Pytanie moje brzmi czy aby ogladac obraz i miec dzwiek czy z PS3 czy z satelity musze zawsze odpalac ampliutuner ? czy jest opcja podlaczenia tak aby omijac go.? Jak Ty masz to podlaczone? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Salat 12 Posted June 14, 2013 Podłączając kablami HDMI musisz mieć włączony amplituner żeby uzyskać obraz na TV. Możesz HDMI podłączyć bezpośrednio do TV, a PS3 kablem optycznym podłączyć do amplitunera sam dźwięk. Ale w ten sposób na amplituner nie wyślesz z PS3 dźwięku Dolby Thrue HD i DTS HDMaster Audio. Maksymalnie to będzie DTS. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafjen 0 Posted June 14, 2013 Rozumiem. Jesli jednak wybralbym opcje ze wszystkie urzadzenia podlacze kablem HDMI bezposrednio do TV a amplituner jest podlaczony jednym kablem z Monitor OUT do TV, czy musze jeszcze dodatkowo polaczyc extra kablem HDMI amplituner z portu HDMI1 do TV? chodzi oto ze chce np. wlaczyc sobie TV ogladac "jakis film " i jak mam "widzimisie "zeby dzwiek poszedl po amplitunerze to go poprostu wlaczyc osobno, tak abym mial opcje. ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
panTofeel 0 Posted June 21, 2013 Zakupiłem 2 dekodery polsatu HD3000 i HD5000. Posiadam kino Harmana AVR260 i mam ten sam problem. Sygnał HDMI z dekodera jest normalnie odczytywany w TV a w Harmanie niestety brak sygnału. Dodam że probowałem juz z włączonym i wyłączonym HDCP. Nawet ostatnio uaktualniłem firmware w AVR i nic nie pomaga. O co tu chodzi? Quote Share this post Link to post Share on other sites