pmcomp 1,500 Posted December 25, 2010 (edited) Witam, pisze tutaj ponieważ nie ma jeszcze odpowiedniego działu. mam nadzieję, że Gmeru szybko stworzy dział o 3D podzielony na odpowiednie kategorie. Telewizja n i tnkHD uraczyły nas w te Święta koncertem The Prince’s Trust Rock Gala 2010 nagranym w technologii 3D. Materiału w 3D jest tak mało, że każdy przyjmowany jest z radością. Tym bardziej, że koncert trwał prawie dwie godziny, a w programie największe gwiazdy estrady brytyjskiej z ostatnich 30-u czy nawet 40-u lat. Koncert przekazano w systemie 3D side-by-side z dźwiękiem DD 5.1. Tutaj więcej informacji: http://www.lastfm.pl/event/1604510+The+Prince’s+Trust+Rock+Gala+2010 Jeśli ktoś uczestniczył w wydarzeniach muzycznych ostatnich kilkudziesięciu lat na pewno znajdzie coś dla siebie. Rozpoczyna w znakomitym stylu Status Quo. Na uwage zasługuje moim zdaniem także występ Toma Jonesa, Erica Claptona oraz na koniec kawałka Queen z Tomem Chaplinem śpiewającym "prawie" jak Śp. Fredie Mercury. Bardzo mnie wkurzał basista cały czas żujący gumę i do tego w rochełstanym krawacie . A taki znany cacany . Materiał video zrealizowany bardzo poprawnie bez żadnych rażących błędów kręcenia z wykorzystaniem techniki 3D. Znakomite czernie ale z mnóstwem szczegółów (o ile ktoś nie zjechał jasnością w dół). Dźwięk w DD 5.1 ale praktycznie (i dobrze) gra tylko scena gdzie wystepują muzycy. Odwzorowanie sceny pod kątem ustawienia instrumentów prawidłowe, wszystko gra z miejsc gdzie stoi. Chyba troszkę, ze 2dB, podbity kanał centralny. Mi się podobało ... o gustach sie nie dyskutuje. Miłośnicy disco polo, hip hopu czy muzyki dance raczej nie mają tu czego szukać. Chwała, że takie materiały powstają w 3D. Pozdro Edited December 25, 2010 by pmcomp 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
balbi 2 Posted December 25, 2010 Może jako ciekawostkę podam, że u mnie przedmiotowy materiał n-recorder na Panasie 50V10 wyświetla planszę testową i jakiś podkład muzyczny (w kółko to samo) a co ciekawe po podłączeniu do Denona 2809 i dalej na Epsonie TW3500 wyświetla video (niestety podzielone na dwie połowy) razem z audio... Quote Share this post Link to post Share on other sites