kenobig 0 Posted December 22, 2010 Witam, W najbliższym czasie (myślę, że po Nowym Roku - pewnie ceny spadną) mam zamiar kupić Sony 46". Generalnie po wstępnej selekcji wybór zawęziłem do modeli 46HX800 i 46HX900. TV głównie będę wykorzystywał do oglądania filmów dvdrip z kompa i sportu w SD lub HD. Od czasu do czasu pogram w jakieś gierki 3D na PS3, a żonka poogląda zripowane seriale. Mam pytanko, czy wg Was warto dopłacić 3 tys. i kupić HX900 czy lepiej przy takim użytkowaniu kupić HX800, a zaoszczędzone pieniązki zainwestować np: w dobre nagłośnienie? Za wyjątkiem lepszej czerni model HX900 ma jeszcze jakąś przewagę nad HX900? Czy przy oglądaniu filmów dvdrip z kompa jest jakaś różnica na tych modelach? Filmów z blue ray'a za dużo nie będę oglądał ponieważ na nasz rynek wchodzą one jeszcze ze znacznym opóźnieniem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,237 Posted December 22, 2010 Wiesz zależy dla kogo 3tys to będzie opłacalne lub nie. Ja bym dopłacić bo lubię mieć to co jest najlepsze ale... z drugiej strony można dojść do wniosku, że po co i może za tą kasę lepiej właśnie kupić kino. Chociaż zawsze byłem zwolennikiem: wolno ale z najlepszych komponentów. No i na pewno trochę cena wynika też z lansu, że masz model, który jest trudno dostępny dla wielu osób ze względu na cenę Tak to już jest z tymi drogimi modelami a szczególnie od takich firm jak Sony. Czerń to akurat bardzo ważna cecha ekranu Quote Share this post Link to post Share on other sites
kenobig 0 Posted December 22, 2010 Hmmm... Niestety dla mojej kieszeni muszę się z Tobą zgodzić. Też wolę dopłacić niż potem żałować. Kilka razy próbowałem oszczędzać i zawsze potem plułem sobie w brodę. Mam jeszcze jedno pytanie: czy model HX900 jest w czymś gorszy niż HX800? W kilku miejscach natknąłem się, że np.: podświetlanie full led w HX900 nie do końca się sprawdza i często trzeba je wyłączyć Quote Share this post Link to post Share on other sites