syberka 8 Posted December 20, 2010 Witam.ściągnąłem soft ale podczas instalacji pojawia sie taki komunikat"Brak pamięci systemowej""Pamiec systemowa nie jest podłączona"o co chodzi?Mam zamontowany dysk HDD,zewnętrzny też oraz karte pamięci.Co robię nie tak? Quote Share this post Link to post Share on other sites
HDev 32 Posted December 20, 2010 Trzeba zainstalować tzw. pamięć systemową aby odtwarzacz miał gdzie rozpakować sobi firmware do instalacji (pamięć ta przydaje się też do wielu innych rzeczy). Opis: http://www.humanmedia.pl/download/Przygotowanie_pamieci_systemowej_Dune.pdf Quote Share this post Link to post Share on other sites
syberka 8 Posted December 21, 2010 Czy należy pobrać tylko plik z softem,czy należy coś jeszcze wgrać na pena-np pliki językowe?Jest nowa wersja beta softu-czy warto ją wgrać? Quote Share this post Link to post Share on other sites
KILLER_QUEEN 0 Posted October 5, 2011 Witam !!! Jestem po pierwszym odpaleniu odtwarzacza HD DUO. Zabrałem się do przygotowania pamięci systemowej i właśnie skoczyło mi ciśnienie. Postanowiłem że pamięć systemowa będzie się znajdować na dysku twardym. A więc pobrałem plik dune_service_make_system_storage_on_hdd_partition.dsf z tej stronki Skopiowałem go na pendriva i przy próbie uruchomienia go wyskakuje okienko z komunikatem: Error Usuported Product NO cóż nie pozostaje mi nic innego jak prosić o wsparcie z Waszej strony. Z góry dzięki Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
karus 0 Posted October 9, 2011 Witam !!! Jestem po pierwszym odpaleniu odtwarzacza HD DUO. Zabrałem się do przygotowania pamięci systemowej i właśnie skoczyło mi ciśnienie. Postanowiłem że pamięć systemowa będzie się znajdować na dysku twardym. A więc pobrałem plik dune_service_make_system_storage_on_hdd_partition.dsf z tej stronki Skopiowałem go na pendriva i przy próbie uruchomienia go wyskakuje okienko z komunikatem: Error Usuported Product NO cóż nie pozostaje mi nic innego jak prosić o wsparcie z Waszej strony. Z góry dzięki Pozdrawiam Dwa dni temu przechodziłem to samo z dune duo Ja zrobiłem to tak: zaktualizowałem dune online bez pamięci systemowej, a później taką pamięć zrobiłem sobie z poziomu menu w dune. I teraz wszystko jest ok Quote Share this post Link to post Share on other sites
KILLER_QUEEN 0 Posted October 11, 2011 Witam !!! Dzięki za odpowiedź. Co prawda wcześniej się z tym uporałem ale tak czy siak dzięki. Korzystając z okazji. Doszedłem do wniosku że pamięć systemową "zmontuję" na penie chociaż producent zaleca na dysku. Tak sobie pomyślałem że jeśli coś się popieprzy z pamięcią na dysku to ponowne jej utworzenie będzie wymagało formatu dysku. A więc wszystko co na nim będzie się znajdowało "pójdzie z dymem" Nasuwa się pytanie. Czy każdy pendrive się do tego nadaje? Nie chodzi tu o pojemność tylko o szybkość zapisu i odczytu danych. Na Allegro można nabyć fajne mini peny których zaletą jest minimalny rozmiar ale właśnie szybkość zapisu i odczytu nie powala na kolana. Czy to ma znaczenie. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites