areck_m 0 Posted December 19, 2010 Witam, Posiadam TechniSat Digit HD4 CX: 1. Oryginalna lista kanałów TV uporządkowana przez mojego dostawcę posiadała kanały "puste" (np. kanały 21-25 to kanały informacyjne, kanały 26-30 były wolne, a 30-38 - filmowe). Podczas reorganizacji kanałów usunąłem te puste kanały i teraz wszystkie są po kolei, jeden po drugim. Chciałbym jednak wrócić do poprzedniego typu ułożenia i "powkładać" między kanały kilka pustych miejsc. Czy jest jakaś możliwość, żeby samemu utworzyć w menu listy TV puste kanały? 2. Mam też pytanie odnośnie pilota. Według instrukcji, może on obsługiwać również telewizor. Istotnie, na pilocie są 3 lampki: SAT1, SAT2 i TV. Instrukcja mówi, że żeby przełączyć pilota na obsługę telewizora, należy wcisnąć przycisk "TV", trzymając "OK", analogicznie obsługa dekodera - przyciski "SAT1" i "SAT2". Za cholerę nie mogę znaleźć na pilocie tych przycisków Pomoże ktoś? Quote Share this post Link to post Share on other sites
czarga 0 Posted December 19, 2010 1. Rozwiązaniem na przywrócenie pierwotnej listy kanałów będzie przywrócenie ustawień fabrycznych i ponowne wyszukanie kanałów. 2. W instrukcji obsługi jest błąd. Wciśnięcie i przytrzymanie przycisku "CODE" i wciskanie przycisku "OK" (lub wciśnięcie i przytrzymanie przycisku "OK" i i wciskanie przycisku "CODE") powoduje przełącznie pilota w tryb "SAT1", "SAT2", "TV". Quote Share this post Link to post Share on other sites
areck_m 0 Posted December 22, 2010 Dzięki za pomoc Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się w jakiś sposób powrócić do oryginalnie wgranej wersji oprogramowania dekodera po jego aktualizacji? Quote Share this post Link to post Share on other sites
czarga 0 Posted December 23, 2010 Aby powrócić do pierwotnej wersji oprogramowanie trzeba mieć plik z oprogramowaniem do wgrania. Plik taki można uzyskać w firmie Technisat (mailem). Quote Share this post Link to post Share on other sites
archiee 0 Posted January 27, 2011 Witam Jesli moge sie podlaczyc pod pytanie to takze mam dwa 1 Jak uzywac pilota od dekodera do obslugi telewizora? trzeba miec jakies kody czy jak to skonfigurowac? 2 Prosze mi doradzic jak podlaczyc siec domowa? Mam podlaczony dokoder do sieci kablem do routera i bezprzewodowo dwa laptopy po probie wejscia z dekodera do ktoregos z laptopow prosi o podanie uzytkownika i hasla nie wiem do czego haslo do sieci do laptopa? Moze komus sie udalo to podlaczyc i skonfigurowac? Prosze o pomoc Pozdrawiam Artur Quote Share this post Link to post Share on other sites
czarga 0 Posted January 29, 2011 1. Nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć, proponuję kontakt z firmą Technisat. 2. Jeżeli na komputerze jest ustawione hasło do systemu operacyjnego, to należy się zalogować na dekoderze jak na laptopie. Dekoder widzi tylko pliki udostępnione w sieci domowej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
archiee 0 Posted January 29, 2011 Witam Kurcze tylko najsmieszniejsze jest to ze ja nie mam hasla do systemu Nie wiem jak to ugryzc Pzdr Artur Quote Share this post Link to post Share on other sites