Jump to content
Sign in to follow this  
oki12

Samsung LE 40 C650 czy Samsung UE40C6000

Recommended Posts

Witam wszystkich

Zamierzam kupić Telewizor Samsung LE 40C650 lub Samsung UE40C6000. Proszę o poradę który warto kupić ? Cena jest zbliżona. LCD kosztuje 2600 ,

Led 3000. Różnica tylko 400 zł. Za LCD przemawiają dobre recenzje , za LED nowsza technologia. Mnie interesuje najbardziej to który telewizor zapewnia lepszy odbiór, lepszą jakość.

jeśli oglądasz tylko w dzień,kup pseudo leda

jeśli częściej w nocy zdecydowanie LCD

napisałem pseudo ponieważ jest to led krawędziowy,jakość w dzień jest akceptowalna,a czasami ciut lepsza niż LCD,ale wystarczy że jest ciemno w pokoju i czar prysł

ogólnie miałem taki sam dylemat,wybrałem LE40c650 i jestem mega zadowolony

Witam wszystkich

Zamierzam kupić Telewizor Samsung LE 40C650 lub Samsung UE40C6000. Proszę o poradę który warto kupić ? Cena jest zbliżona. LCD kosztuje 2600 ,

Led 3000.

Oba sprzęty to telewizory LCD.

Różnica tylko 400 zł. Za LCD przemawiają dobre recenzje , za LED nowsza technologia. Mnie interesuje najbardziej to który telewizor zapewnia lepszy odbiór, lepszą jakość.

Charakter Twojej wypowiedzi jasno wskazuje, że pozostajesz w przeświadczeniu, iż są to różne technologie wyświetlania obrazu. A tak nie jest. Te telewizory różnią się wyłącznie zastosowanym typem podświetlenia. Oba to są zwykłe telewizory LCD. Proponuję jeszcze trochę poczytać na ten temat, przed podjęciem ostatecznej decyzji. Żeby później nie było rozczarowań.

A wracając do cytowanych modeli, to C650 będzie dawał lepszy obraz, właśnie ze względu na podświetlenie, które jest w nim zdecydowanie lepszej jakości. Podświetlenie w C6000 jest najtańszym i najgorszym z możliwych sposobów podświetlania LEDowego matrycy ciekłokrystalicznej.

witam panowie chyba nie macie tego leda w domu i nie wiecie co piszecie nie wyobrazam sobie zmienic tego tv na lcd obraz jest bajka w dzien jak i w nocy wystarczy do tego dobry kabel hdmi ta za 250 zł i dekoder hd nic ujac nic dodac jestem maniakiem i za ta cene nie widze ani jednego minusa.

witam panowie chyba nie macie tego leda w domu i nie wiecie co piszecie nie wyobrazam sobie zmienic tego tv na lcd

Ależ nie musisz nic zmieniać masz przecież już zwykłe LCD, tyle że z gorszym podświetleniem. Czyżbyś o tym nie wiedział?

Odwrócę Twoje pierwsze stwierdzenie, chyba nie masz/nie miałeś do czynienia z C650. To działa w obie strony, jak miecz obosieczny :)

obraz jest bajka w dzien jak i w nocy

O z tym to się zgodzę. Nie obraź się, ale "bajka" jest kluczowym słowem w Twojej wypowiedzi i zasadniczo nieźle ją podsumowuje :).

wystarczy do tego dobry kabel hdmi ta za 250 zł i

Cóż każdy produkt ma swojego odbiorcę docelowego jak widać. Marketingowcy spisali się nieźle. Ten telewizor ma przyciągać wyglądem zewnętrznym, a nie obrazem i wyłącznie wygląd ma też uzasadniać wyższą cenę w stosunku do C650, nie popartą nijak jakością obrazu. Podobnie jak z cytowanym kablem HDMI za 250zł. To już jest kolejna "bajka", że poprawi jakość obrazu :D.

dekoder hd nic ujac nic dodac jestem maniakiem i za ta cene nie widze ani jednego minusa.

Zasadniczy minus jest taki, że taniej można mieć wyższą jakość obrazu i to u tego samego producenta i w nieodległym modelu. Ot co.

40C6000 można kupić wyłącznie pod wpływem marketingowej magii, wbijającej ludziom do głowy farmazony, że to "LED TV", cud miód i orzeszki, a nie zwykłe LCD, do tego z tanim i kiepskim podświetleniem. Nie ma innego rozsądnego powodu żeby z tych dwóch rozważanych modeli wybrać C6000. Sorry, ale takie są fakty. Żadna magia i bajki tego nie zmienią.