Jump to content
Sign in to follow this  
czester15.30

Pomoc w dobraniu odtwarzacza BR

Recommended Posts

Posiadam amplituner yamaha rxv-750, ma on wejście analogowe 7.1 multi chanel input W instrukcji pisze że jest to wejście do podłączenia zewnętrznego dekodera i przyjmuje one sygnał analogowy a także dyskretny sygnał analogowy.

Proszę szanownych zorientowanych forumowiczów o wskazanie które odtwarzacze blu-ray mają wbudowane nowe dekodery HD potrafiące zdekodować do analogu i wysłać wyjściem wielokanałowym zrozumiały sygnał do amplitunera.

Edited by czester15.30

DUNE MAX - akurat za drugie tyle , a jaka zabawa ....

A ja Ci polecę Dune HD Prime. Co prawda cena około 1500 zł ale jest to urządzenie oparte na bardzo wydajnym procesorze Sigma.

Zresztą tutaj masz specyfikację:

http://www.itsklep.pl/product-pol-3352-Odtwarzacz-Dune-BD-Prime-3-0.html

Według mnie nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz :)

Jak masz jakieś materiały na HDD to spokojnie możesz podłączyć i odtwarzać.

Edited by moonfall84

A ja Ci polecę Dune HD Prime. Co prawda cena około 1500 zł ale jest to urządzenie oparte na bardzo wydajnym procesorze Sigma.

Zresztą tutaj masz specyfikację:

http://www.itsklep.pl/product-pol-3352-Odtwarzacz-Dune-BD-Prime-3-0.html

Według mnie nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz :)

Jak masz jakieś materiały na HDD to spokojnie możesz podłączyć i odtwarzać.

Co to jest za marka dune ? W czym się specjalizuje oprócz odtwarzaczy BR?

Kolego- pojęcie MARKI juz dzisiaj nie istnieje

Zainteresuj sie natomiast pojeciem OUTSOURCING bo na tym polega obecnie biznes. Ty kupujesz /jeszcze/ markę ale sprzedają ci własnie outsourcing z wybranym emblematem

Nawet na tym forum znajdziesz ciekawy watek poswiecony pewnemu odtwarzaczowi BluRay produkowanemu w 5 wariantach przez tą samę chinską manufakturę. ten sam odtwarzacz mogłeś kupić za 500zł jako Funai lub 2000zł jako Denon - były też warianty pośrednie (np Onkyo)

Wiem ze to chore, też wolałbym kupować porządną eektronike ale taka już dzisiaj nie istnieje. Mówię o sprzecie klasy popularnej

Do 2 tysiecy nie kupisz NIC z czego na dłuższą metę bylbyś zadowolony. Koledzy mądrze radzą. Dzisiaj kupuje się Dune lub Popcorna i do tego solidny amp z HDMI (przyzwoite wyjścia 7.1 w odtwarzaczach BluRay zaczynają się od pułapu 3-4 tys złotych).

Edited by mobor

Co byście polecili w cenie 500-600zł? Czy Sony BDP-s470 jest dobry? Nie mam konkretnych wymagań, ewentualnie obsługa DLNA może być przydatna

Edited by dante2003

Co byście polecili w cenie 500-600zł? Czy Sony BDP-s470 jest dobry? Nie mam konkretnych wymagań, ewentualnie obsługa DLNA może być przydatna

za 350 oddam mało używany PAnasonic DMP-35

podstawowy model, ma czytnik kart SD

wszystkie dekodery audio na pokladzie

jesli kogos to interesuje to czyta tez divx

To ma być prezent na gwiazdkę, więc wolę dać nowy. W innym wypadku bym się mocno zastanawiał nad Twoją propozycją.

Zainteresuj sie natomiast pojeciem OUTSOURCING bo na tym polega obecnie biznes. Ty kupujesz /jeszcze/ markę ale sprzedają ci własnie outsourcing z wybranym emblematem

Nawet na tym forum znajdziesz ciekawy watek poswiecony pewnemu odtwarzaczowi BluRay produkowanemu w 5 wariantach przez tą samę chinską manufakturę. ten sam odtwarzacz mogłeś kupić za 500zł jako Funai lub 2000zł jako Denon - były też warianty pośrednie (np Onkyo)

Wiem ze to chore, też wolałbym kupować porządną eektronike ale taka już dzisiaj nie istnieje. Mówię o sprzecie klasy popularnej

Do 2 tysiecy nie kupisz NIC z czego na dłuższą metę bylbyś zadowolony. Koledzy mądrze radzą. Dzisiaj kupuje się Dune lub Popcorna i do tego solidny amp z HDMI (przyzwoite wyjścia 7.1 w odtwarzaczach BluRay zaczynają się od pułapu 3-4 tys złotych).

Masz rację, to jest tak samo jak z samochodami. Dzięki za uświadomienie.

Co sądzicie odtwarzaczu nisko budżetowym za nie całe 1000zł. BD-S1065 Yamaha, czy nadaje się do starego amplitunera, czy jest to kopia panasonika 300. Jeżeli tak to wychodzi taniej. (biorę pod uwagę ten BR ze względu na to że pasuje mi do amplitunera jako klocek)

http://audioklan.com.pl/index.php?site=list&skey=products&produkt_id=198&action=detail

http://www.najtanszertv.pl/yamaha-bd-s1065-czarny-warszawa-0801-000-298-od-reki.html

Edited by czester15.30

Witaj @mobor,

Próbuję wyśrodkować sprzęt do 2 tyś. Z tego co piszesz, to wybierać między Dune i Popcorn. Który ma lepsza elektronikę? Chodzi głównie o wyjścia, zasilacze itp. Wydaję mi się, że Dune chyba lepszy zwłaszcza HD Max ale zauważyłem, że Popcorn C-200 posiada wszystkie złocone wyjścia. Jak posiadasz jakąś widzę, to z góry dzięki za rzeczowe porównanie.

Złocone, nie złocone... widać jak reklamy Wam w głowach poprzewracały ;)

Według mnie DUNE jest na 1 miejscu - szczególnie wersja D1 z wyświetlaczem, na którym możesz już nawigować bez włączania TV.

EDIT:

Fakt to temat o odtwarzaczu BD a nie samym sieciowym, co nie zmienia faktu że polecałbym Ci albo MAX (jeśli chcesz dodatkowo dysk do urządzenia wepchnąć) lub też Prime (kupujesz stację i też działa dysk :P).

Chyba bym się zdecydował na ten tańszy, czyli Prime.

Edited by moonfall84