Jump to content
Sign in to follow this  
pilotek91

kabel HDMI/HDMI

Recommended Posts

WITAM

kupiłem ostatnio kabel hdmi/hdmi 15m i podłączyłem komputer do telewizora i kabel przesyła obraz do TV a niestety nie przesyła dźwięku. mam kartę graficzną GeForce 8400 GS. proceror AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+, Sterownik do karty dźwiękowej mam zainstalowany Realtec AC97 Audio. Proszę o pomoc. z góry dziękuję.

Share this post


Link to post
Share on other sites
WITAM

kupiłem ostatnio kabel hdmi/hdmi 15m i podłączyłem komputer do telewizora i kabel przesyła obraz do TV a niestety nie przesyła dźwięku. mam kartę graficzną GeForce 8400 GS. proceror AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+, Sterownik do karty dźwiękowej mam zainstalowany Realtec AC97 Audio. Proszę o pomoc. z góry dziękuję.

Musisz dokupić jeszcze wzmacniacz sygnału miałem to samo na oddalonym o 15 m telewizorze. Obraz Ci pójdzie nawet na 30m,ale dżwięk jest bardziej wymagający.Takie pudełeczko kupisz w sklepach internetowych za ok 150- 250 zł.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Musisz dokupić jeszcze wzmacniacz sygnału miałem to samo na oddalonym o 15 m telewizorze. Obraz Ci pójdzie nawet na 30m,ale dżwięk jest bardziej wymagający.Takie pudełeczko kupisz w sklepach internetowych za ok 150- 250 zł.

Bzdura.

Edited by Pizzojad

Share this post


Link to post
Share on other sites
WITAM

kupiłem ostatnio kabel hdmi/hdmi 15m i podłączyłem komputer do telewizora i kabel przesyła obraz do TV a niestety nie przesyła dźwięku. mam kartę graficzną GeForce 8400 GS. proceror AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+, Sterownik do karty dźwiękowej mam zainstalowany Realtec AC97 Audio. Proszę o pomoc. z góry dziękuję.

Ten Realtec AC97 Audio to chyba dźwięk na płycie? Jeżeli tak to raczej nie obsłuży wyjścia hdmi. Poszukaj w specyfikacji GF, czy ma układ audio i zainstaluj odpowiednie sterowniki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napisz coś więcej na temat ustawień w Menedżerze Realtek HD Audio,czy masz ustawione HDMI Output na domyślne?Ja miałem podobny dylemat i pogrzebanie w tym Menedżerze pomogło.

Share this post


Link to post
Share on other sites

może na początku zrób test - podłącz kompa na krótkim kabelku - np 1-2m i zobacz czy działa dźwięk. Jak działa -to wina kabla, jak nie - to kabelek niczemu nie jest winny - tylko ustawienia w komputerze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie pamiętam jak to jest z kartami nvidii - ale kiedyś się podłączało kabelkiem z płyty do karty graficznej aby szedł dzwięk. Może ktoś bardziej doświadczony w tej sprawie się wypowie - bo ja od zawsze używam ATI - i w tej kwesti (problemy z HDMI) to mogę pomóc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dzięki wszystkim za pomoc. podłączyłem kabelkiem płytę główną do grafiki i wszystko działa:) dźwięk [beeep] i obraz tak samo:)

Edited by pilotek91

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...