Skocz do zawartości
AngelEye00

HARMAN AVR 255 czy ONKYO TXSR 608 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Dali z Denonem 1610 i moje ucho mówi...ładnie,czysto aczkolwiek minimalnie mało basu,możliwe że to przez kable bo byly byle jakie,ale

czy gdybym zamiast Denona postawił Harmana 255 to czy tego basu będzie wiecej?Czy po wygrzaniu tych kolumn zagraja z wieksza ilością basiku w muzyce.

Pozdrawiam

Witam

U mnie Dali Concept gra z Yamahą. Po zmianie kabli albo wygrzaniu nie będziesz miał więcej basu z tych kolumn.

Ja po prostu dostawiłem suba bo było słabo i w kinie i w muzyce.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i stalo sie poszedlem w onkyo 608 :). Pomijajac niechlubne opinie na temat tego onkyo w krajowym necie, wczytalem sie w zagraniczne fora i tam jest zgola odmienna sytuacja, natomiast niektore modele wychwalane unas tam maja slabiutkie noty. Okaze sie w praniu ... troche oftopikowo ale czy ktos moze porownywal Klipsch F3 i Klipsch RF 82 fronty? Jakie cechy ma F3 a RF82?

Co do f3 vs RF generalnie Reference to wyższa seria więc teoretycznie powinny grac lepiej , ja mam RF62 + RC62 + RT10 i powiem szczerze ze wymiatają w filmach szczególnie sub .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Moze ja rzucę troche światła na sprawę.

zakupiłem Onkyo 608 troche za namową sprzedawcy, ale jednocześnie z informacja, że jak będę niezadowolony, to go wymienię na inny, bo słuchanie w sklepie nic nie daje i najlepiej, jak sprawdzę z własnymi głośnikami.

Również przestraszyłem sie opinii w necie.

Pierwsze wrażenie - załamka. Dźwięk nijaki, basów zero.

No ale cóż, najwyżej się pobawię, no i zacząłem zabawę. Po godzinie osiągnąłem efekt w miare zadowalający, ale to nie było to, co trzeba.

No i zrobiłem jeszcze jeden "myk", zapuściłem automatycza kalibracje, czego zwykle nie robię, bo nie chwaląc się myślę, że sam ustawię to tak, jak lubię najlepiej. I tu zaskoczenie:

Po tej kalibracji "odszarzyło sie" pare opcji w menu i nagle amplik, jakby ożył

Wcześniej uważałem, że te 160W to ściema, 100 -też, w najlepszym wypadku 70. A teraz: jakbym kupił inny sprzęt. Dźwięk czysty, mocny i duża mozliwość podciągnięcia własnymi ustawieniami. Basów musiałem zdjąć, bo za dużo ich to też niedobrze. Nie będę tu opisywał co ma jeszcze, bo to można sobie sprawdzić.

Patrząc z perspektywy, teraz wiem, że te odsłuchy w sklepie są niewiele warte. Sprzedawcy raczej nie mają pojęcia co należy zrobić, aby pokazać jak to naprawdę gra. Już nie myślę o wymianie. Kosztowało mnie to troche czasu i nerwów, ale może to pomoże troche Wam w ocenie.

Pozdrawiam wszystkich, troche się rozpisałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi