Jump to content
Sign in to follow this  
sebol5150

Zanikanie sygnalu w n turborecorder

Recommended Posts

Witam. Moj Problem z turborecorderem wyglada tak: Po wlaczeniu wszystko jest ok , poziomy sily na 80%,a jakosci na 100%.Jest rowniez obraz na wszystkich kanalach, ale po cheili wyskakuje komunikat o braku sygnalu i na miernikach jakosc jest na zero.Po resecie znowu na pare minut poziomy sa na max i jest obraz ,a potem znow komunikat o braku sygnalu. Dziekuje za pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mam od zawsze taki problem... tylko, że problem nie występuje po chwili, ale raz na parę dni. Wystarczy ponownie wyszukać kanały albo przerestartować nboxa/nrecordera (taki sam problem miałem na obu) i hula... parametry podobne jak wyżej, czyli 80/100.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostatnio u rodziców tez było takie coś. Wystarczyło pokręcić antenka i jest ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam. Problem rozwiazany. Niestety, a moze stety dekoder do wymiany. Po zaniesieniu dekodera do punktu serwisowego po wlaczeniu rowniez dzialo sie to samo, a po ponownym restarcie turbo umarl i wydal z siebie juz tylko komunikat testing. Ponowne restarty i formaty nic nie daly. Z nowym dekoderem na razie wszystko ok. Dziekuje za pomoc. Do zamkniecia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...