olo76 0 Posted June 9, 2009 Mój popcorn zaczął niedawno tak właśnie się zachowywać - po uruchomieniu wszystko działa jak trzeba. Działa menu itd. Gdy uruchomię jakiś film i film gra przez jakiś czas to PH zdarza się przestać reagować na pilota. Nie da się zapauzować/ wyłaczyć itp. Pomaga tylko wyłączenie zasilania. Jeśli doczeka się do końca filmu to po pewnym czasie sytuacja wraca do normy i PH zaczyna reagować. Macie jakiś pomysł o co chodzi? Może o temperaturę? Może w trakcie odtwarzania się grzeje i np przez to odcina obwód IR? OLO Quote Share this post Link to post Share on other sites
zelu 0 Posted June 10, 2009 Mój popcorn zaczął niedawno tak właśnie się zachowywać - po uruchomieniu wszystko działa jak trzeba. Działa menu itd. Gdy uruchomię jakiś film i film gra przez jakiś czas to PH zdarza się przestać reagować na pilota. Nie da się zapauzować/ wyłaczyć itp. Pomaga tylko wyłączenie zasilania. Jeśli doczeka się do końca filmu to po pewnym czasie sytuacja wraca do normy i PH zaczyna reagować. Macie jakiś pomysł o co chodzi? Może o temperaturę? Może w trakcie odtwarzania się grzeje i np przez to odcina obwód IR?OLO Wg mnie to objaw przegrzewania się. Odkręć górną pokrywę i sprawdź co wtedy. Je sli to się potwierdzi, to będziesz musiał zmienić HD na zimniejszy, albo dorobić chłodzenie aktywne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kodijak 0 Posted June 10, 2009 Sprawdź zimne luty od diody IR. Może PH sie nagrzewa i dioda traci styk z płytą główną. Quote Share this post Link to post Share on other sites