Gmeru 2,232 Posted October 21, 2009 Sorry za ot ale dla niego to naprawdę już chyba będzie koniec. Szkoda dobrych chęci : / Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalmichalmichal 1 Posted October 22, 2009 Rozumiem, że kilkadziesią zeta miesięcznie morduje ?Jeżli TAK, to zajmij sie czym innym. Bardziej dochodowym. Albo weź się za robotę w wolne dni. I dorób trochę kasy. Czy moja porada zbawia Cię w Twojej, obecnej i ntrudnej sytuacji finansowej ? Napisz czy i ile masz dochodu miesięcznie. Tak ..amskiego postu juz dawno nie czytałem. Przez podobne posty juz zrezygnowałem z jednego forum. Nie wiem skad sie biora tacy forumowicze? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek1969r 0 Posted October 22, 2009 Ja chyba zmienię sobie nicka na "niejestemdominik". Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,232 Posted October 22, 2009 Internet. Norma. Ale już go nie ma. Bo to już przegięcie pały mówiąc brzydko. I chyba w tym momencie zamknijmy ten rozdział. Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalmichalmichal 1 Posted October 22, 2009 Niestety w internescie nic nie mozna zamknac. On zaraz zarejstruje sie pod innym nickiem i adresem mail i wróci. Nawet jesli jego IP byłoby zakazane to i tak moze miec inne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DIABLO73 0 Posted October 22, 2009 Potwierdzam ,racja........masakra! na NFilmHD i NFilmHD2 leci to samo co jest dostepne w NFilmy VOD - masakra! szajssssssssss! Quote Share this post Link to post Share on other sites
hr.susel 0 Posted October 22, 2009 hahahahaha! Nie mogę! No przecież tak miało być - nFilm VOD to wybrane filmy z kanałów nFilm HD i nFilm HD2 O_o. Quote Share this post Link to post Share on other sites
autorus 11 Posted October 22, 2009 A ja myślałem ze tam będzie nowa kolekcja z HBO Quote Share this post Link to post Share on other sites
hr.susel 0 Posted October 22, 2009 HBO Digital Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alcazar 1 Posted October 22, 2009 hahahahaha!Nie mogę! No przecież tak miało być - nFilm VOD to wybrane filmy z kanałów nFilm HD i nFilm HD2 O_o. no ok ja Ciebie bardzo rozumiem ale zastanawia mnie najnowasza promocja nFilm VOD połączona z nFilm HD i nFilm HD2 - po co , bo fajne , bo to samo , raz se obejze w SD a raz w HD , postawie pytanie prosciej (po kiego ...?). Quote Share this post Link to post Share on other sites
hr.susel 0 Posted October 22, 2009 To nie promocja - opcja nFilm HD to: 1. 2 kanały (nFilm HD i nFilm HD 2) 2. nFilm VOD nFilm VOD nie występuje oddzielnie. To nie to samo, co HBO i HBO Digital w C+ Najpierw płacisz za opcje HBO, a potem jeszcze (o ile chcesz, oczywiście) za HBO Digital, gdzie leci to samo. A "po kiego"? Nie wiem, też się zastanawiam - i tak mam recorder'a, więc jak chcę jakiś film zobaczyć, a nie mogę normalnie na kanale (wg. ramówki), to sobie nagrywam. Choć z nFilm VOD czasem korzystam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
daniel76 0 Posted October 22, 2009 Dla mnie jedna i druga opcja czyli HBO Digital i nFilm VOD to bezsens i zajmowanie miejsca ( cennego ) na dysku. Takie jest moje zdanie i do momentu aż się nie zmieni zawartość tych opcji nikt mi nie wytłumaczy , że mają jakikolwiek sens poza wartością marketingową dla działów PR. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tesbor 32 Posted November 15, 2009 (edited) Nie wiem czy ktos wczesniej gdzies zauwazyl - film Stygmaty "polecial" w DD5.1 (do tego napisy w 80% dzialaly) To pierwszy film, ktory ogladalem w DD5.1 na nFilmHD! Edited November 15, 2009 by tesbor Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alcazar 1 Posted November 16, 2009 a był w HD? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tesbor 32 Posted November 16, 2009 Co to za HD z 6MBit/s(!) - ale film dobry. Quote Share this post Link to post Share on other sites
arsenal 5 Posted November 16, 2009 Rob Roy też leci w Dolby 5.1. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wieslawef 5 Posted November 16, 2009 Rzeczywiście, Stygmaty też oglądałem z efektami dźwiękowymi. Nawet ten lichy przesył wówczas nie jest aż tak denerwujący, jak głośniczki buzują. Nie wiecie, czy dzisiejsza emisja na TVP 1 filmu "Stagmatyczka" to ta sama produkcja? Czy może jakaś twórcza kontynuacja tematu - skądinąd bardzo ciekawego. Mnie w każdym razie wciąga. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawel973 2 Posted November 16, 2009 A tak przy okazji to czy nadal występuje przesuniecie dzwięku z obrazem przy podłączeniu pod kino domowe przez optyk? Czekam teraz na kuriera z nką a wcześniej w DD nie dało sie oglądać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wieslawef 5 Posted November 16, 2009 U mnie taki "efekt" nigdy nie występował. Mam wrażenie, że powinieneś wyregulować wzmacniacz kina domowego (masz prawdopodobnie włączone opóźnienie). Na stronie TVP znalazłem recenzję z dzisiejszego spektaklu Teatru Telewizji. Rzeczywiście zanosi się na pewną kontynuacją historii o ludziach "dotkniętych przez Boga" (nie mam na myśli Premiera). Dla tych, którzy zainteresowali się wczorajszą opowieścią o "Stygmatach" wieczorem coś "z naszego podwórka". W ogóle to dziś jakiś taki religijny nastrój. Dzienniki wciąż relacjonują spotkanie kardynałów w Watykanie, a wieczorem opowieść polityczno-religijna w Teatrze TVP. Może rzeczywiście pora oderwać się od Tomasza Lisa i Sekielskich & Morozowskich. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DIABLO73 0 Posted November 16, 2009 Masakra! na NFilmHD i NFilmHD2 leci to samo co jest dostepne w NFilmy VOD - masakra! i same powtórki ,kpina na całego ..............szajssssssssss! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,232 Posted November 16, 2009 Bo to ma być to samo. nVOD jest ot tak sobie (jak to się mówi: gratis;p) dla kogoś kto chce coś obejrzeć z nfilmu ale na żądanie. Mogłoby go nie być. Już wiele razy było to pisane bo ktoś pisał tak jak ty... Quote Share this post Link to post Share on other sites
staszek_s 0 Posted November 17, 2009 Oglądałem Stygmaty i też jestem pod wrażeniem dźwięku, natomiast miałem duże różnice w dynamice, sceny "mówione" były dość cicho, a w czasie dramatycznych scen efekty prawie rozsadzały głośniki, musiałem ciągle ściszać i pogłaśniać. Mieliście też takie wrażenie ? Napisy działały prawie ok, kilka braków zauważyłem w czasie całego filmu, da się przeżyć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tesbor 32 Posted November 17, 2009 Prawda, w Stygmatach audio bylo o zmiennej dynamice co bardzo przeszkadzalo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wieslawef 5 Posted November 21, 2009 Po prawie trzech miesiącach zapowiedzi i reklam, już za tydzień (28.11) emisja Qoantum of Solace. Pewnie wszyscy już obejrzeli na BR, ale warto zobaczyć co nam poda eŃka. Może nawet w DD 5.1 będzie?, albo przesył 14Mb? Jak nam to KTOŚ, kiedyś obiecał. Jest cały tydzień na przygotowanie tego wydarzenia. Mam nadzieję, że czasu eŃce wystarczy, aby chociaż raz wywiązać się z obietnic. Stygmaty były w DD 5.1, ale przesył....no i ta dynamika dźwięku, też pozostawiała wiele zastrzeżeń. Mam nadzieję, że w końcu wszystkich emisja Bonda zadowoli. Pod każdym względem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tesbor 32 Posted November 21, 2009 Myslisz, ze 14 mega dostaniemy Hm, fakt jest to mozliwe! Jezeli o tej samej godzinie puszcza 007 na nFilmHD 1 i 2 wtedy po zsumowaniu moze dostaniemy ledwo wycisniete 14 mega A kto nam to obiecal? Quote Share this post Link to post Share on other sites