Jump to content
Sign in to follow this  
Adacho11

Błagam pomocy z kablem HDMI

Recommended Posts

Witam

Mam problem z podłączeniem kompa do tv.

Komp-płyta główna MSI k9ag neo2 digital , na płycie jest wyjście HDMI karta integra radeon ,

miałem nvidie, ale wyciągnełem (kabla hdmi nie podłanczam do karty graficznej tylko do płyty głównej )

TV- LG 42" G3000 ma 3 wejścia hdmi .

Kupiłem kabel 2xhdmi podłączyłem i cały czas brak sygnału - co mam zrobic ?

Proszę o pomoc , Adam

Edited by BoDeX
:)

Witam

mam problem z podłączeniem kompa do tv komp-płyta główna MSI k9ag neo2 digital na płycie jest wyjście HDMI karta integra radeon miałem nvidie ale wyciągnełem (kabla hdmi nie podłanczam do karty graficznej tylko do płyty głównej ) tv- LG 42"

G3000 3 wejścia hdmi kupiłe kabel 2xhdmi podłączyłem i cały czas brak sygnału co mam zrobic proszę o pomoc Adam

Adasiu .... sądząc ze sposobu wypowiedzi ..... lat 9 (?) ... poproś proszę tatusia aby wytłumaczył nam wszystkim w czym masz problem.

PS. Przepraszam za sarkazm lecz ja naprawdę nie rozumiem o co prosisz.

Interpunkcja ...

Moze coś ze sterownikami płyty. A hdmi na płycie jest aktywne? Moze jest wyłączone .

Witam

Mam problem z podłączeniem kompa do tv.

Komp-płyta główna MSI k9ag neo2 digital , na płycie jest wyjście HDMI karta integra radeon ,

miałem nvidie, ale wyciągnełem (kabla hdmi nie podłanczam do karty graficznej tylko do płyty głównej )

TV- LG 42" G3000 ma 3 wejścia hdmi .

Kupiłem kabel 2xhdmi podłączyłem i cały czas brak sygnału - co mam zrobic ?

Proszę o pomoc , Adam

Najlepjej podlącz spowrotem tak jak było.

Adasiu .... sądząc ze sposobu wypowiedzi ..... lat 9 (?) ... poproś proszę tatusia aby wytłumaczył nam wszystkim w czym masz problem.

PS. Przepraszam za sarkazm lecz ja naprawdę nie rozumiem o co prosisz.

Interpunkcja ...

Gościu jak ktoś prosi o pomoc to jak potrafisz to mu pomóż a nie wymadrzaj rury.

Musisz w biosie płyty głównej przestawić ,żeby złącze na płycie głównej HDMI było aktywne. Sprawdź też czy są zainstalowane steroniki odpowiadające za wszystkie wejścia i wyjścia.

Wedug mnie mówisz ze miales nvide tak? odinstaluj stery od nvidia, zainstaluj stery do radeona który jest zintegrowany z plyta glowna. jak nie zadziala to poszukaj sterow na stronie producenta plyty i powinno dzialac. A ta wogole czemu wyciagnales nvidie? Na pewno bedzie o niebo lepsza od grafiki na plycie. Wystarczy kupic kabel DVI/HDMI i bedzie smigac. Sorry za brak polskich znakow wina kompa:)