Ghrom 18 Posted February 27, 2009 (edited) W związku z panującym na rynkach światowych kryzysem firma LG planuje wycofać się z rynku telewizorów plazmowych. Źródło. Źródło. Po Pioneerze i Vizio teraz LG. Może paradoksalnie dla technologii PDP to szansa. Panasonic i Hitachi mają mniejszą konkurencję, a mniejsza podaż plus armia zwolenników plazm może oznaczać wysoką rentowność i rozwój a nie koniec technologii. Edited February 27, 2009 by Ghrom Quote Share this post Link to post Share on other sites
windmill 4 Posted February 27, 2009 Eeee, obiło mi się o oczy że Hitachi też rezygnuje (zrezygnowało?) z plazmy... Oprócz PanaSłoika zostaje jeszcze Samsung... Quote Share this post Link to post Share on other sites
slimak 38 Posted February 27, 2009 (edited) Panasonic na ten rok dużo zapowiada ulepszeń, co prawda obiecanki cacanki, ale wygląda że Panasonic rzeczywiście na tyle odskoczył od konkurencji PDP, że się powoli inni producenci poddają. :-) http://www.av.com.pl/index.php?news=319 Edited February 28, 2009 by slimak Quote Share this post Link to post Share on other sites
buku 1 Posted February 27, 2009 Podczas gdy rynek plazm będzie w tym roku słabszy niż w poprzednim, firma musi ratować się wzrostem sprzedaży na rynku LCD TV. http://nowetrendy.pl/index.php/news/id/4725 PDP dogorywa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
demek 2 Posted February 27, 2009 i wywnioskowales to po tym newsie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mr_Jones 1 Posted March 2, 2009 No to fajnie ze dogorywa, bo bedzie pewnie taniej nowy pasikonik V10. Czekam do jesieni aby wymienic swoj stary 6-letni 42" PDP na ten panel w rozmiarze 55" lubie kupowac przestazala technologie . Quote Share this post Link to post Share on other sites
buku 1 Posted March 2, 2009 i wywnioskowales to po tym newsie? Jestem niewinny bo sam mam PIONEER 5090H a to plazma jest. Wnioski takie wdraża Panasonik raczej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ghrom 18 Posted March 3, 2009 LG ogłosił, nie rezygnuje ze sprzedaży plazm czy moderator mógłby uaktualnić temat wątku wstawiając słowo "nie" po "LG" ? Quote Share this post Link to post Share on other sites