Remi_K 1 Posted February 26, 2009 witam, posiadam zrzutkę dysku hd-dvd na którym są pliki z filmem w formacie *.evo i niestety mój Popcorn sobie z tym nie radzi, poradźcie proszę czym to przerobić na format strawny dla Popcorna, tak aby nie stracić rozdzielczości (1080p) i dźwięku w standardzie Dolby True HD 5.1? pzdr Remi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irek39 3 Posted February 26, 2009 Najprostszy i najszybszy sposób to użycie programu ToNMT http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/ToNMT_UI .Wersja 5.4.3 pozwala zachować oryginalny dźwięk z płyt HD DVD: DOLBY DIGITAL PLUS,TRUEHD,DTS-HD MA.Oczywiście potrzebny jest odpowiedni amplituner.Sprawdzone na B110 i Onkyo 606.Jeśli program się "wysypuje" przy przerabianiu plików z folderu to zrób ISO przy pomocy IMG BURN i zamontuj w VIRTUAL CLONE. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Remi_K 1 Posted February 27, 2009 Najprostszy i najszybszy sposób to użycie programu ToNMT http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/ToNMT_UI .Wersja 5.4.3 pozwala zachować oryginalny dźwięk z płyt HD DVD: DOLBY DIGITAL PLUS,TRUEHD,DTS-HD MA.Oczywiście potrzebny jest odpowiedni amplituner.Sprawdzone na B110 i Onkyo 606.Jeśli program się "wysypuje" przy przerabianiu plików z folderu to zrób ISO przy pomocy IMG BURN i zamontuj w VIRTUAL CLONE. super, dzięki, sprawdzę jak to działa jak wrócę do domu formaty HD mój amplituner daje radę już przetestowane... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irek39 3 Posted February 27, 2009 Działa w 100%.Mam tak przerobione wszystkie płyty HD DVD z mojej kolekcji(ponad 30).Przy niektórych filmach z dźwiękiem DD+ amplituner może "nie złapać" dźwięku(DD+ na płytach HD DVD jest nieco inny od specyfikacji dla BD) wtedy pomaga szybkie naciśnięcie przycisku przewijania w przód i zaraz potem play.TrueHD działa bez zająknięcia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Remi_K 1 Posted February 27, 2009 no jakoś nie bardzo chce to działać, obraz się i owszem przerabia i jest super, natomiast ścieżki dźwiękowej brak, pomimo tego, że ją widać jako Dolby True HD. Mam "zaptaszkowane" Core DTS-HD... do jakiego formatu zmieniałeś swoje hd-dvd? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irek39 3 Posted February 27, 2009 HD DVD OPTIONS TRUE HD Passthrough+AC3 E-AC3 Passthrough DTS Passthrough Core jest dla BluRay więc tu nieistotne.Pliki można zapisać jako ts lub m2ts,bez różnicy. Quote Share this post Link to post Share on other sites