Jump to content
Sign in to follow this  
Remi_K

czym przerobić *.evo?

Recommended Posts

witam,

posiadam zrzutkę dysku hd-dvd na którym są pliki z filmem w formacie *.evo i niestety mój Popcorn sobie z tym nie radzi,

poradźcie proszę czym to przerobić na format strawny dla Popcorna, tak aby nie stracić rozdzielczości (1080p) i dźwięku w standardzie Dolby True HD 5.1?

pzdr

Remi

Najprostszy i najszybszy sposób to użycie programu ToNMT http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/ToNMT_UI .Wersja 5.4.3 pozwala zachować oryginalny dźwięk z płyt HD DVD: DOLBY DIGITAL PLUS,TRUEHD,DTS-HD MA.Oczywiście potrzebny jest odpowiedni amplituner.Sprawdzone na B110 i Onkyo 606.Jeśli program się "wysypuje" przy przerabianiu plików z folderu to zrób ISO przy pomocy IMG BURN i zamontuj w VIRTUAL CLONE.

Najprostszy i najszybszy sposób to użycie programu ToNMT http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/ToNMT_UI .Wersja 5.4.3 pozwala zachować oryginalny dźwięk z płyt HD DVD: DOLBY DIGITAL PLUS,TRUEHD,DTS-HD MA.Oczywiście potrzebny jest odpowiedni amplituner.Sprawdzone na B110 i Onkyo 606.Jeśli program się "wysypuje" przy przerabianiu plików z folderu to zrób ISO przy pomocy IMG BURN i zamontuj w VIRTUAL CLONE.

super, dzięki, sprawdzę jak to działa jak wrócę do domu :D

formaty HD mój amplituner daje radę :) już przetestowane...

Działa w 100%.Mam tak przerobione wszystkie płyty HD DVD z mojej kolekcji(ponad 30).Przy niektórych filmach z dźwiękiem DD+ amplituner może "nie złapać" dźwięku(DD+ na płytach HD DVD jest nieco inny od specyfikacji dla BD) wtedy pomaga szybkie naciśnięcie przycisku przewijania w przód i zaraz potem play.TrueHD działa bez zająknięcia.

no jakoś nie bardzo chce to działać, obraz się i owszem przerabia i jest super, natomiast ścieżki dźwiękowej brak, pomimo tego, że ją widać jako Dolby True HD. Mam "zaptaszkowane" Core DTS-HD...

do jakiego formatu zmieniałeś swoje hd-dvd?

HD DVD OPTIONS

TRUE HD Passthrough+AC3

E-AC3 Passthrough

DTS Passthrough

Core jest dla BluRay więc tu nieistotne.Pliki można zapisać jako ts lub m2ts,bez różnicy.