Jump to content
Sign in to follow this  
spini79

Jaki tuner HD do Cyfry +

Recommended Posts

Witam

Proszę o pomoc w wyborze tunera HD. Zalezy mi na prawidłowej współpracy dekodera z karta cyfry +. Tuner powinien posiadac zlacza HDMI, USB . możliwość podlaczenia dysku zew bądź pamieci. Zalezy mi również na dobrej jakości obrazu (HD, SD) i dzwieku. Max mogę wydac za tuner 1300 zl

Co sadzicie o tunerze fergusona 8900 HD, GLOBO HD TS1, OPTICUM 9500 HD (to chyba Globo). Moze jakies inne propozycje .

Pozdrawiam Serdecznie

za takie pieniądze to już możesz sobie kupić Azboxa HD

http://www.cardsplitter.pl/sklep/catalog/p...products_id/614

na allegro sa w wesji Elite za 1115zł

Biorę pod uwage juz tylko dwa tunery tylko prosze pomozcie jaki Globo 9500 czy Azbox HD Elite.

W przypadku Azboxa zaraz po zaladowniu karty cyfr+ bedzie wszystko smigalo czy trzeba bedzie zmieniac soft, jak to ma miejsce przy Globo 9500.

Ktory ma wieksze mozliwosci i jaki jest odbior HD i SD.

Edited by spini79

Biorę pod uwage juz tylko dwa tunery tylko prosze pomozcie jaki Globo 9500 czy Azbox HD Elite.

W przypadku Azboxa zaraz po zaladowniu karty cyfr+ bedzie wszystko smigalo czy trzeba bedzie zmieniac soft, jak to ma miejsce przy Globo 9500.

Ktory ma wieksze mozliwosci i jaki jest odbior HD i SD.

Dla mnie Globo gorsze, bo nie można podłaczyć drugiej głowicy. Teraz mam n-kę i już jestem pewny, że jeśli ma być nargywanie to musi być dwie głowice.

Azbox moze dzialac na karcie cyfry, polsatu i n-ki? Czy nalezy dokupic jakis dodatkowy modul?

Powiedz mi jak wyglada sprawa konfiguracji Azboxa HD, dopiero od kilku dni cos czytam na forum o dekoderach i nie jestem dobry w te klocki:)).

Czy musze dogrywac soft czy tylko wyjmuje dekoder z kartonu laduje karte cyfr+ . Chcialbym dodatkowa odbierac karte TNK (bedzie wszystko odrazu dzialalo czy TNK pracuje na innej satelicie niz cyfra)

Wyjasnij mi o co biega z tymi glowicami?

Edited by spini79

Mała uwaga do nowych użytkowników forum.

Już w drugim Poście @hr.susel podał Wam kilkanaście linków.

Pytanie pt. "Jaki tuner do C+" padło tu już kilkadziesiąt razy i naprawdę, słabo mi gdy widzę je po raz kolejny.

POSZUKAJCIE - to nie takie trudne - nie róbcie niepotrzebnego śmietnika.

Wyjaśni:

Po 1, karta n nie będzie działała (choć część kanałów jest ponoć widoczna).

Po 2 wszystkie platformy nadają z tego samego satelity: Hotbird.

Po 3, dwie głowice (lub tunery) oznaczają, że możesz bez przeszkód nagrywać jeden kanał, a inny oglądać. Wymaga to jednak dwu kablowej instalacji satelitarnej, czyli czaszy z konwerterem min. twin i dwóch kabli do dekodera