Gmeru 2,237 Posted February 22, 2009 Seria Toshiba SV635 - premiera wrzesień IFA 2009 Specyfikacja: MAIN SPECIFICATIONS 47” 55” RESOLUTION+ ACTIVE VISION M200 HD LED – LOCAL DIMMING DEEP LAGOON FINISH HD TV 1080p 4x HDMI PC INPUT DOLBY DIGITAL PLUS AUTO VIEW SD CARD (JPEG) USB (JPEG/ MP3/ DIVX) AUDYSSEY AUDIO DOLBY VOLUME AUTO DEMO MODE DLNA DVB-C H.264 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dziq 0 Posted May 30, 2009 Podświetlanie to LED ale jakiego rodzaju? Sądząc po grubości to na pewno nie EDGE może RGB? Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalmichalmichal 1 Posted June 6, 2009 (edited) Może nie trzeba bedzie czekac do wrzesnia skoro w Usa już w sprzedazy sv670, mam nadzieje bo własnie zrezygnowałem z samsunga i raczej kupie toshibe sv. http://www.amazon.com/Toshiba-55SV670U-55-...0058&sr=8-2 http://www.regzalcdtv.com/ http://www.tacp.toshiba.com/televisions/le...?model=55sv670u http://www.tacp.toshiba.com/tacpassets-ima...sv670u_spec.pdf Edited June 6, 2009 by michalmichalmichal Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalmichalmichal 1 Posted June 10, 2009 Wg. engadget.com sv670 jest już w sprzedaży w Usa myśle że za miesiac u nas. Co do ceny to 46 cali jest o 100 $ tanszy od 55zv635 który u nas kosztuje 8000 (allegro) wiec 46sv670 powinien kosztowac u nas ok 7500 do 7700 a to ceny katalogowe , ciekawe jakie beda ceny w sklepach inter. u nas mam nadzieje że po miesiacu od wprowadzenia beda o 20proc. niższe. Zobaczymy oby w sierpniu stał u mnie w domu. http://www.engadget.com/2009/06/10/toshiba...inpage_engadget Quote Share this post Link to post Share on other sites
hartson 0 Posted June 10, 2009 Jak dla mnie ten LCD wygląda bardzo ładnie. Ale i tak najważniejsze jest jaki będzie miał obraz. Jeżeli będzie to RGB LED to może być całkiem ciekawie. Ciekawe jest także jak wypadnie na tle Sony 55X4500 ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalmichalmichal 1 Posted June 21, 2009 Blisko coraz bliżej. Toshiba SV led tv już w niemczech. Myśle że za miesiąc w Polsce http://www.toshiba.de/consumer/index.php?o...&Itemid=259 Ciekawe porównanie w Usa już wkrótce, kilka tv w tym nowe ledy. Oni nazywaja te impreze shootout. http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread....1605&page=7 Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalmichalmichal 1 Posted September 25, 2009 Toshiba 46SV685D i 55 sa juz dostepne w Polsce. Cena 1 -ego to 7400zł wg ceneo co za tv z local dimming i panelem spva 200hz jest powiedzmy w miare wiec zadaje ostre pytanie. Dlaczego nie ma zadnego zainteresowania nim na forum? Nikt go nie ma zamiaru kupic? Dziwne Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortadragon 0 Posted September 26, 2009 Po przejsciach z serwisem ludzie są zniecheceni . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,237 Posted September 26, 2009 Mam podobne odczucia. A było tak pięknie jeszcze rok temu w tematach Toshiba LCD. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,500 Posted September 26, 2009 Toshiba 46SV685D i 55 sa juz dostepne w Polsce. Cena 1 -ego to 7400zł wg ceneo co za tv z local dimming i panelem spva 200hz jest powiedzmy w miare wiec zadaje ostre pytanie. Dlaczego nie ma zadnego zainteresowania nim na forum? Nikt go nie ma zamiaru kupic? Dziwne Moim skromnym zdaniem Sharp LE700 zjada tą Tośkę na śniadanie. I kosztuje chyba podobnie. Co do Toshiby to chyba przesrali sobie sprawę podejściem do serwisu w końcu przy flagowej serii ZV. W Mediakach ich pełno ale tych z niższej półki. Użytkownicy tego forum poszukują raczej czegoś z wyższej półki i seria SV wypełniałaby tą lukę. Jak jest sami widzicie. Pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
baxter 0 Posted September 28, 2009 Toshiba 46SV685D i 55 sa juz dostepne w Polsce. Cena 1 -ego to 7400zł wg ceneo co za tv z local dimming i panelem spva 200hz jest powiedzmy w miare wiec zadaje ostre pytanie. Dlaczego nie ma zadnego zainteresowania nim na forum? Nikt go nie ma zamiaru kupic? Dziwne W Polsce są, ale zerknąłem na oficjalną stronę toshiby i SV nie ma tam Quote Share this post Link to post Share on other sites
artsat_kris 0 Posted October 17, 2009 mam 55SV od tygodnia rewelacja! Quote Share this post Link to post Share on other sites
buku 1 Posted October 17, 2009 Toshiba 42ZV635 - test otwarty http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.ph...5154#post415154 Myślę, że KIKI - stary wyjadacz - z synem - chcą nam przerkazać istotnego. Boi już nie handlują tym brandem, ale pozostali fanami techniki HD. To ich WARTOŚĆ i moje docenienie (weterana HD) czyli "szacun". Od zawsze "brandy" ścigają się kto w tym m-cu jest number one. TOSHIBA miał już dwa takie okresy. One trwają po ok. jeden kwartał. W tym wyścigu nie należy się za bardzi podniecać. Otóż na 3 miechy będzie nowy LEADER ekranów. TOSZKA. Póżniej PHILIS z 9604. Samsung odpowie a SONY coś nada. Itd itd itd ............ Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalmichalmichal 1 Posted October 18, 2009 (edited) mam 55SV od tygodnia rewelacja! Czy on jest z polska gwarancja czy te dostepne w Polsce sv nie posiadaja polskiej? I czy to matryca lg ips czy samsung-sony spva ? Edited October 18, 2009 by michalmichalmichal Quote Share this post Link to post Share on other sites
mjasinsk 162 Posted October 18, 2009 Wlasnie przeczytałem parametry modelu 46" Rany toż to potwór jest. 34 KG wagi i 250Watów energii pobiera. Musiałby mieć mega obraz żeby się skuscić. A nie zapowiada sie chociażby dlatego ze matryca ma 6ms czasu reakcji czyli dosyć kiepsko. Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalmichalmichal 1 Posted October 23, 2009 (edited) W Polsce są, ale zerknąłem na oficjalną stronę toshiby i SV nie ma tam Chyba robia zmiany na stronie bo nie mozna jej załadowac wiec moze dodadza ta ledowa toshibe. Ciekawe czy napisza cene jak przy innych. Na necie sa od 8000do8250 zobaczymy. NIe to tylko nie działajacy link na stronie toshiba.pl wiec coz blache nadzieje moje. Edited October 24, 2009 by michalmichalmichal Quote Share this post Link to post Share on other sites
baxter 0 Posted October 29, 2009 nic tu się nie dzieje,czy nikt nic nie wie kiedy ruszy sprzedaż sv w Polsce,czyżby w tym roku był niedostępny ,bo mój zf chyba tak długo nie wytrzyma juz mam 4 kreski i pasek pięcio centymetrowy Quote Share this post Link to post Share on other sites
SlawekR 118 Posted October 29, 2009 (edited) Wlasnie przeczytałem parametry modelu 46" Rany toż to potwór jest. 34 KG wagi i 250Watów energii pobiera.Musiałby mieć mega obraz żeby się skuscić. A nie zapowiada sie chociażby dlatego ze matryca ma 6ms czasu reakcji czyli dosyć kiepsko. I właśnie te parametry dobrze wróżą obrazowi. Gdyby były inne to można by się niepokoić. Przeciętnie, nowoczesny telewizor LCD w tej przekątnej, ma pobór maks na poziomie 180W, zaznaczam że jest to wartość przy maks podświetleniu. Telewizor z dobrą implementacją podświetlenia RGB Led i Local Dimmingiem, powinien "ciągnąć" do 100W więcej w maks warunkach. Duża ilość diod i samo sterowanie local dimmingiem tego wymagają. Oczywiście to przy założeniu ekstremalnych nastaw i wyświetlania wyłącznie białego obrazu. Średnio to będzie pewnie coś w granicach 100-130W. Waga telewizora może wskazywać na duże upakowanie diod podświetlających na stelażu za matrycą i kawał szybkiego zasilacza, który będzie w stanie sprostać zmianom podświetlenia w czasie rzeczywistym, dla dużej ilości źródeł światła. Czas reakcji jest jak najbardziej ok, mało tego 6ms to jest taka trochę magiczna wartość, najczęściej podawana dla nowoczesnych matryc IPSowych, obym się nie mylił . Bo jeśli taka matryca tam jest w rzeczywistości, to może być całkiem przyjemny sprzęt. Gdyby parametry deklarowane na dzień dobry, były na poziomie: 100W, grubość 5mm, waga 10kg i czas reakcji 2ms, to byłby to co najwyżej kolejny gadżet do pierdyknięcia na ścianę, żeby podjarać sąsiadów wyglądem samego urządzenia, a nie możliwie porządny telewizor, z dobrą jakością obrazu . A tak to jest szansa na coś więcej. Edited October 29, 2009 by SlawekR Quote Share this post Link to post Share on other sites
HD Tosiek 0 Posted October 31, 2009 Aż miło poczytać w/w post. Zgadzam się w 100% i podpisuje obiema rękami Quote Share this post Link to post Share on other sites
mjasinsk 162 Posted October 31, 2009 Poki co szukam i szukam i nigdzie nie ma tego modelu. W sumie to juz mam gdzies te Waty. LG lh9000 jest brzyski (moja zona b y mniew wyrzucila z domu) Samsung B8500 nie zostanie wprowadzony na rynek polski wiec zostaje poki co ten do testowania zoabczymy. Ostatnio toshiba nie zachwycila mnie zadnym ze swoich modeli ktore sa obecne na rynku Quote Share this post Link to post Share on other sites
mjasinsk 162 Posted November 1, 2009 CZy ktos sie juz otarł o ta Tośke gdziekolwiek (po za allegro) , chodzi mi o wstepna przynajmniej ocene obrazu Quote Share this post Link to post Share on other sites
michalmichalmichal 1 Posted November 2, 2009 Podobno moga juz byc w MM jesli ktos zobaczy to niech napiszem ile kosztuje w MM. Chce ocenic ile moze kosztowac w akcji bez vat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mjasinsk 162 Posted November 2, 2009 WWarszawskich Media/Saturn nie ma napewno Quote Share this post Link to post Share on other sites
mjasinsk 162 Posted November 3, 2009 Niemcy z areadvd maja juz egzemplarz i zapowiadaja test. Poki co jako preview wyrażaja się w samych superlatywach używając do niektórych paramterów obrazu określeń Referencyjny. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Art-Sat AV-Trendt 0 Posted November 3, 2009 (edited) Polecam rewelacja! sam użytkuje 55SV685D obok jest LX 5090H przepaści bardzo dużej już nie ma. Ceny: Toshiba 46SV685D 7899zl 56SV685D 11299zl Gwarancja 24mies. są od ręki. dodam jeszcze 46SV po kalibracji pobiera około 90W,55SV około 150W Philips 52PFL9704H 11999zl są od ręki. 46PFL9704H za około 14dni. Edited November 3, 2009 by Art-Sat AV-Trendt Quote Share this post Link to post Share on other sites