hubikas 0 Posted February 22, 2009 Witam! Chcialbym uzyskac porade, co do taniego amplitunera, ktory przyjmie mi dzwiek HD, wypluty przez dekodery wbudowane w Samsunga BD - P 1400. Myslalem o Onkyo 605(6), ale po zastanowieniu stwierdzilem, ze po co mam przeplacac za dekodery wbudowane w amplituner, skoro mam to juz wszystko w Samsungu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hdtv_fanatic 0 Posted February 22, 2009 hehehe nie masz wszystkich w samsungu bo napewno nie masz dts hd master i pewnie dts hd hr a nawet jak bys mial to ten samsung jest zbudowany z tak marnej jakosci podzespołówa ma tak marne zasilanie i przetworniki analogowe audio ze dzwiek z niego wypuszczony byz poprostu zdegradowal mzoe nawet gorzej by brzmial jak zwykle dd czy dts:) takze zastanow sie albo nowy ampli z hd i bitsream albo stary ampli i sony 5000 es wtedy mozemy mowic o dzwieku hd Quote Share this post Link to post Share on other sites
hubikas 0 Posted February 22, 2009 No to mnie troche załamales, w takim razie czy jest jeszcze jakąś alternatywą dla Onkyo 605 i 606? Quote Share this post Link to post Share on other sites
autorus 11 Posted February 22, 2009 A co ci sie w nich nie podoba? Quote Share this post Link to post Share on other sites
madoleo 1 Posted February 22, 2009 Ja powaznie sie zastanawiam nad Sony STR-DG820, nie jestem mocno wymagajacy, wiec ten tuner powinien spelnic moje oczekiwania. Chyba ze ktos ma lepsza propozycje w tej kategorii cenowej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hubikas 0 Posted February 22, 2009 (edited) A co ci sie w nich nie podoba? Bardzo mi sie podobaja , ale moze sa jakies inne modele, w tej klasie cenowej ? Czy ktos mial stycznosc z tym Sony STR-DG820, widze ze ma na pokladzie najnowsze dekodery HD, takze mnie zainteresowal. Edited February 22, 2009 by hubikas Quote Share this post Link to post Share on other sites
reymen 0 Posted February 22, 2009 sony hiech robi ps,takie moje zdanie Quote Share this post Link to post Share on other sites
hdtv_fanatic 0 Posted February 22, 2009 sony robilo dobre klocki w latach 90tych nawet telewizory mieli najlepsze na swiecie dzisiaj prócz wypasionego high-endowego bluraya nie potrafia zrobić nic takze odradzam sony ampli polecam natomiast yamahe 663 Quote Share this post Link to post Share on other sites
commor 0 Posted February 23, 2009 Wydaje mi się, że amplituner powinien być docelowy (7.1). Natomiast BR zawsze można wymienić. Ja mam 1400-kę i właśnie będę zmieniał cały sprzęt. Kupię sobie pionka 1018 i może PS3 ale jeszcze nie wiem. Jeżeli zostajesz jednak z Samsungiem to jest cała gama amplitunerów 5.1 ale faktycznie poczytaj o 663 bo cenowo i technologicznie OK (kolega ma i chwali) Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted February 23, 2009 605 / 606 od ONKYO + połączenie HDMI całkowicie Cię zadowoli ... tak myślę . Quote Share this post Link to post Share on other sites