Jump to content
Sign in to follow this  
TomekR.

Profile MKV w A110

Recommended Posts

Witam,

z opisu wynika, że A110 odtwarza pliki MKV o profilu High@L4.1. Ostatnio jednak pojawia się wiele plików, dla których info wskazuje High@L5.1. Czy to znaczy, że takich MKV nie da się odtworzyć? Jeśli tak, to czy istnieje jakaś metoda (prosta) na konwersję/zmianę profili w plikach?

Pozdrawiam

już pliczek zgrywam, jak będę w domu to sprawdzę :)

będzie to wymagało zatrzymania ctorrenta i pliczku 35GB no ale co tam :)

To L5,1 tyczy się filmów HD (a w szczególności 1080p) , a tu rozdziałka jest 720x416 ,więc w ciemno można powiedzieć ,że w tym przypadku nie będzie żadnych problemów.

Znajde to wruce 1920x1080, Profil 5.1, 12 Re-Frames. Dopiero jak to przeczyta, to jest sens go kupowac (bo coraz wiecej jest takich bzdurnie zakodowanych plikow).

O takim możesz wg mnie zapomnieć , mam u siebie film L5,0 ,ReFrames 5 ,rozdz 1920x1080 i taki jak odtwarza to rysują się artefakty.

TomekR to znajdź lepszego sampla do testów :)

Taki miałem :) , niewielki plik ale L5.1...Jak rozumiem jeśli pliki będą 720p w profilu 5.1 to nie powinno być problemów w odtwarzaniu?

Film ,który na poprzednim firmware robił artefakty ( 1080p , L5.0 ) ,na nowym już działa ok. Sprawdzałem również filmy 1080p 5.1 i tez jest w stanie je odtworzyc bez przyciec ( mialem tylko film z Reframes 1). Wiec jest coraz lepiej, i o ile bitrate nie przekroczy 35Mb/s jest szansa na odtwarzanie.

Film ,który na poprzednim firmware robił artefakty ( 1080p , L5.0 ) ,na nowym już działa ok. Sprawdzałem również filmy 1080p 5.1 i tez jest w stanie je odtworzyc bez przyciec ( mialem tylko film z Reframes 1). Wiec jest coraz lepiej, i o ile bitrate nie przekroczy 35Mb/s jest szansa na odtwarzanie.

jedziesz na FW z wczoraj?

faktycznie działa to odtwarzanie pliku od miejsca na którym się skończyło?

jedziesz na FW z wczoraj?

faktycznie działa to odtwarzanie pliku od miejsca na którym się skończyło?

Ja wgrałem nowy soft wczoraj. Funkcja resume działa bez zarzutu, ale ponadto żadnych

ciekawych zmian czy nowych funkcjonalności nie zauważyłem. Jak na soft, na który czekaliśmy

4 miesiące to chyba trochę mało... z chęcią przejrzę jeszcze release notes jak się pojawi.

Pozdrawiam.

Ja wgrałem nowy soft wczoraj. Funkcja resume działa bez zarzutu, ale ponadto żadnych

ciekawych zmian czy nowych funkcjonalności nie zauważyłem. Jak na soft, na który czekaliśmy

4 miesiące to chyba trochę mało... z chęcią przejrzę jeszcze release notes jak się pojawi.

Pozdrawiam.

właśnie coś mało widocznych zmian, w sumie i teraz chodzi mi wszystko w miarę ok

być może przez ponad miesiąc poślizgu w stosunku do a100 będzie lepszy ten FW :)

właśnie coś mało widocznych zmian, w sumie i teraz chodzi mi wszystko w miarę ok

być może przez ponad miesiąc poślizgu w stosunku do a100 będzie lepszy ten FW :rolleyes:

Zmiana jest i to ogromna.

Auto framerate ustawiasz na 24p i 1080p60Hz i masz automat.

Jak właczysz film 25klatek nie ma przycięć.

To od początku powinno być podstawą.

Zajęło programistom ponad rok ale w końcu jest. Chwała im za to.