- 0
Sign in to follow this
Followers
0
problem przycinania obrazu w podłączeniu komputer-tv samsung seria 5
Asked by
tomek555
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
czesc, podłączam komputer do telewizora full HD przez DVI-HDMI i obraz jest płynny ale są delikatne przycinki. Próbowałem wszystkiego: nowy system, najnowszych sterowników do karty graf, kodeków, playerów, ustawianiu procesora, zmieniania wyjść karty graf, kabli i efekt ten sam.
Problem występuje przy wszystkich filmach i wszystkich rodzielczościach, zarówno fimy avi jak i hd 720 i 1080. Oczywiście przy ustawieniu rozdzielczości 1280x720 i 1920x1080 efekt klatkowania jest najbardziej widoczny
Kodeki jakie wypróbowałem to paki: klmcodec145, klmcodec153, klmcodec353, klmcodec417 oraz core avc+Power DVD 8.0, także playery z wewn. kodekami jak GOMPLAYER, VLC KMplayer itp.
Pomimo tego przy ustawieniu na 60hz przycinki widoczne zwłaszcza przy całościowym przesunięciu kadru
Efekt nie występuje na monitorze
Aktualnie mam podłączone do wejść HDMI: komputer przez DVI i drugie to tuner HD Cyfry+. Wejścia próbowałem zamieniać a ito nie pomagało, przy czym obraz z kanałów HD z tunera jest świetny, wszystko płynne.
Odłączyłem tuner, sprawdziłem komputer pod HDMI1, HDMI2 i HDMI3 i niestety to samo. Identycznie jak poprzednio - obraz przesuwa się płynnie i nagle przycinka, kilkanaście sekund ok i przycinka.
proszę o pomoc, z góry dziękuję
parametry sprzętu
telewizor: Samsung series 5 1080p full hd (Samsung LE37A556p 1080p)
komputer: Intel Core 2 Duo CPU E6750 2,66GHz 2,67GHz, 2,00GB RAM, graf geforce8800
Edited by tomek555Share this post