Jump to content
Sign in to follow this  
buku

AudioVideo magazyn - to już leader

Recommended Posts

Od lat 70-tych czytam to pismo.

To może się wydać nie możliwe dla młodych ale niedługo 50-tka AV będzie.

Obecnie jest to bardzo "kolorowe" i niezwykle atrakcyjny magazyn fanów AV.

Aż prosi się o wersje ang w necie. Linki bym chę tnie wieszał na AVS czy AV-forum.

Jest zasadniczo innym formatem niż inne periodyki obecne na rynku.

Dzięki postawie red. Filipa Kulpy stawało się coraz bardzie niezależnym i coraz bardziej miarodajnym żródłem wiedzy/opinii o sprzęcie AV !

Muszę przyznać, że warto czytać.

W wielu kwestiach "HD linia" pisma jest właściwa i wielce opiniotwórcza.

Wygrywa z europejskimi masmediami fachowością i uporem o walki o obiektywizm (czytaj - niezależą opinię).

BRAWO.

Namawiam więc do wizytowania www.av.com.pl

W lutowym numerze:

znakomita recenzja PIONEER LCD !!!

Test PIONEER LCD emanuje wiedzą i znakomitym rozpoznaniem rynku ( niespotykanym ugruntowaniem wiedzy autora - czyżby nasz PMCOMP-ik ?).

Czyżby nasz "złoty śrubowkręt" oddalił się od tego forum na rzecz komercji.

Ale jest tamże i nieco ułomna recenzja mojego ulubionego DVICO 6500.

Zaimplementowana doskonała tabela: [formaty kompresji - kontenery danych] budzi respekt do wiedzy autora.

To pierwsze takie zestawienie nie tylko w europie - elementarz wiedzy HD Fana.

Ot, wielce udana próba porządkująca stan na 2009'.

Kawał super dobrej roboty.

Proszę: więcej Video w AV.

ps.:

do historii AV z tego źródła to:

- tabela odległości od ekranów Full HD

- kontrowersyjny mocno test KURO 9G 5090; jedyny taki na świecie !

Edited by dominikjestem

A ma być jeszcze lepiej wkrótce tak przynajmniej osobiście deklarował pan Filip. Niestety nie było okazji pojechać do stolycy i niestety nie jestem aktualnie w gronie twórców AV. Za to kto inny jest;]

Zresztą myślę, że jak dominikjestem chwali AV to czas najwyższy na jakieś harakiri sudoku albo coś w tym stylu, bo to wstyd i chańba. Albo ja, albo szanowny kolega Janusz za dużo wypiliśmy;)

Pozdrawiam oczywiście jak zwykle niezmiernie ciepło.

Edited by paw

znakomita recenzja PIONEER LCD !!!

Test PIONEER LCD emanuje wiedzą i znakomitym rozpoznaniem rynku ( niespotykanym ugruntowaniem wiedzy autora - czyżby nasz PMCOMP-ik ?).

Czyżby nasz "złoty śrubowkręt" oddalił się od tego forum na rzecz komercji.

No way.

Za wierszówkę za mało płacą ;);):lol: .

:P

;)

Pozdro

Co do magazynu AV, to pamiętam pewne "testy" początkującego wówczas redaktora mgr. Filipa Kulpe.

Testował wówczas DVD717 Pioneera, ale dał tam sporo "ciała" i zmuszony byłem napisać sprostowanie w tym temacie (akurat użytkowałem wówczas ten model), za co otrzymałem stosowne podziękowanie na piśmie od firmy DSV...

No, ale nabrał przez te lata doświadczenia i testy są już na właściwym poziomie... bez widocznych wpadek...

Edited by Deimos

Ręka ręke myje - przecież ten przemysł z czegoś żyje ... :(

A ja jakos odszedlem od tego typu gazet, chciaz nie powiem bo na samym poczatku kupowalem i czytalem wszystkie numery, tak jak Audio, Radioelektronik, Elektronika Praktyczna itp z zakresu elektorniki, audio i wideo. Nie moge powiedziec bo wiele sie z nich dowiedzialem i czasami nauczylem, ale od pewnego czasu zaczely w Audio Video przewazac opisy typu:soczyste dzwieki, miesiste kawalki itp. Malo technicznych informacji a wiecej opisow malo oddajacych rzeczywistosc. I do tego coraz wiecej reklam. Teraz kupuje juz sporradycznie to pismo, wiecej rzeczywistych informacji mozna wyczytac na forach internetowych i dowiedziec sie od uzytkownikow danego sprzetu, ktorzy maja mozliwosc dluzszego niz tylko chwila obowania z danym sprzetem.

Sponsorowane artykulu tez raczej nie wnosza nic dobrego dlatego tez bardzo ostroznie podchodze do opisow i recenzji w gazetach tego typu. Sprzet zupelnie inaczej gra w roznych srodowiskach dlatego tez bardziej miarodajne jest dla mnie przeczekanie jakiejs chwili i posluchanie szerszego grona uzytkownikow danych kombinacji sprzetu.

Wiem, ze zaraz posypie sie ostra krytyka z niejednej strony ale nic na to ne poradze. Jestem elektronikiem praktykiem tak jak moj ojciec i zanim w cos uwierze musze to dotknac uslyszec albo zobaczyc.

Niemniej jednak dominikjestem WIELKI SZACUN za to ze zauwazyles tak wazny fakt.

Pozdrawiam

braavoo