Jump to content
Sign in to follow this  
800XL

Zestaw do 4000zł

Recommended Posts

Witam,

Od dłuższego czasu przeglądam forum jak również google i ceneo i kombinuję jak tu zmieścić się w cenie max 3600-4000 na początek. Niestety potrzebuję komplet:

- TV 37 lub najlepiej 42"

- odtwarzacz blu-ray

- audio

Jako TV wybór padł na LG 42LG5000 lub ostatecznie 37LG500.

Odnośnie audio to mam głośniki 5.1, ale tylko z wejściem analog i tu potrzebowałbym blu-ray z takim wyjściem. Może źle szukałem, ale najtaniej mam model BD-P2500. A może lepiej zabrać się za PS3? Ważna jest obsługa bd-live.

A może jakiś tani zestaw audio LG z dvd np HT903TA i do tego tani napęd BD? Myślałem jeszcze o komputerowych logach z-5500. Dodam, iż teraz mam Geniusy 5000 i jakość ich dźwięku nie jest idealna, ale jeżeli taki zestaw LG czy Z-5500 (albo coś innego w podobnej cenie) grałby lepiej to czemu nie? Najwyżej zejdę z 42" do 37" (ale chyba nie warto?).

Takie mam dylematy. Z czasem zaopatrzę się w ampli i głośniki lepszej klasy ale na początek coś musi być. I preferuję tutaj 5.1 (wiem, kupię sobie stereo i będe kompletować ale to nie wchodzi w grę - wymienię od razu całość audio za rok/dwa).

A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Co zrobilibyście na moim miejscu?

Pozdrawiam,

Mariusz

Edited by 800XL

TV to 2300, za ok 500zł Do tego amplituner onkyo 605/606 poniżej 2tys. Podłączysz swoje kolumny i będziesz zadowolony. A z czasem , jak kaski przybędzie dokupisz skompletujesz fajne kolumny. Wiem ze to ciut więcej. Ale będziesz miał juz porządne podstawy, a reszta to rozbudowa. A kupowanie dziś dvd jakoś tak trąci myszka :P

AUtorus

Edited by autorus

Dzięki, poczytałem na temat 606 i będę się poważnie zastanawiać. Pozostaje zatem pytanie jaki blu-ray najtańszy, ale z bd-live i już nie musi mieć dekoderów :P

Pozdrawiam,

Mariusz

Dzięki, poczytałem na temat 606 i będę się poważnie zastanawiać. Pozostaje zatem pytanie jaki blu-ray najtańszy, ale z bd-live i już nie musi mieć dekoderów :P

Pozdrawiam,

Mariusz

sony 350

Ok, porównam go jeszcze z BD-P1500 Samsunga (nawet test jego widzę na forum :) Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam.