Jump to content
Sign in to follow this  
pbor

wifi jak?

Recommended Posts

Jestem nowy , Szukałem na forum i proszę o pomoc. Podłączam pod usb kartę wifi a popkorn jej nie widzi . W opcjach jest tylko połączenie na przewodzie . Karta to Belkin wireless G.

Nie wiem jak ta karta wspolpracuje z ph bo wszyscy uzywali do tej pory kart tp-link i tu pewnie jest problem pogrzebany,bo jesli nie masz w opcjach "wifi" moge sie tylko domyslac ,ze ph jej nie widzi.

Popcorn współpracuje tylko z kartami opartymi o procesor Atheros.

Żadna inna karta nie pójdzie.

Popcorny (i inne NMT) współpracują tylko z jedną kartą WiFi firmowaną przez TP-Linka, modelem TL-WN821N. Jest on istotnie zbudowany na chipsecie Artherosa, ale ten fakt nie jest gwarancją współpracy. Oprócz tego TP-Linka jest jeszcze bliźniacza karta WN100 firmowana przez Popcorna, jednakże wyraźnie droższa.

Najnowszy firmware ze stycznia zapewnia wsparcie dla TPLinka TL-WN821N v2. Nie do końca wiadomo co to, niektórzy twierdzą że karta ta oficjalnie nie jest przeznaczona na rynek EU, ale ponoć można ją nabyć. Karta ma, z tego co pisza ludzie, dodatkowy przycisk na obudowie (W

Jeżeli chodzi o zgodność - okazuje się że sama wersja chipsteu nie zapewnia jeszcze zgodności. Producent pisze o kodzie vendor_id zapisanym w karcie, który może uniemożliwiać działanie z odtwarzami NMT.

Polecam wątek i wypowiedź: http://www.networkedmediatank.com/showthre...04307#pid104307

Na razie więc poza wspomnianym modelem TPLinka i kartą WN100 nic innego nie działa.

Edited by HumanMedia

Wielki dziękuję.Właśnie namierzyłem kartę TP.. w Krakowie i dziś będę testował.

Mam w PH A-110 TL-WN821N i działa bez problemu. Polecam ustawić stałe IP w popcornie.

Mam w PH A-110 TL-WN821N i działa bez problemu. Polecam ustawić stałe IP w popcornie.

Czy ustawienie stałego IP wpłynie odczuwalnie na którąś z funkcj PH , np szybkość transeru danych ?

O co chodzi ?

Edited by jast

Moze tylko na sam start i czas botowania , bo karta wifi nie bedzie pobierala adresu z routera , ale pozniej nie ma zadnej roznicy.

Witam

Kartę TP kinka kupiłem podłączyłem . Popcorn szybko ją wykrył i mam dostęp do domowej sieci . Wszystko ładnie chodzi , widzi wszystkie laptopy , dyski sieciowe . Jest jedno ale , nie mam wyjścia do internetu z popcornu. Ktoś może pomóc ?

Posiadam takiego wifi sticka tp-linka: TL-WN422G. Rozumiem, że nie będzie to działać z PHA110 (vide posty powyżej) ?

W specyfikacji wyczytałem, że ta karta też jest oparta na Atherosie.

witam dzis zakupilem tego TPLINKA i mam problem z asmaxem AP-604G wogole nie laczy sie z nim ani z WPA2 zabezpieczeniem ani z golym ani nic nie ma zadnych blokad MACA nic.. po prostu widzi siec ale sie nie laczy czym to moze byc spowodowane ? czy musze ustawic jakis channel czy jest to obojetnie ? mam na AUTO. ten accespoint jest dosyc stary tzn ma FW z 2006 i nie ma akutalizacji juz do niego czy moze byc tym spowodowane ? chce kupic LINKSYSA WRT120N-EE czy ktoś go posiada i chodzi mu to ? z jakimi routerami/accespointami wam chodzi ?? i jest tylko scanning i koniec.

Edited by jordanek