Jump to content
Sign in to follow this  
dumbo12

Wyczerpany zapas plazm Panasonica TH-42PY80

Recommended Posts

Próbuje kupić od kilku tygodni plazme Pana TH-42PY80 i wszędzie mi mówią że zabrakło i nie wiedzą kiedy Czechy dostarczą nowe.Dzwoniłem do Panasonic Polska i gośc mówi że, na 90% nie będzie juz więcej produkcji i należy poczekać na nowsze modele, na przełomie marca/kwietnia.Podobno mają być bardziej energooszczędne no i lepsze. czy ktoś wie cos wiecej na ten temat.

Nie wiem teraz czy czekać na cos lepszego nie wiadomo w jakiej cenie czy dalej szukać dobrego i sprawdzonego modelu TH-42PY80

Też miałem ten dylemat. I zdecydowałem sie na zakup TH-42PZ85 to ten sam model co PY85 tylko ma do niczego nie przydatny moduł do odbioru cyfrowej naziemnej MPEG2, jednak ze względu na to że na rynku nie zlalazłem PY80 a model PY85 jest średnio 600 zeta droższy od PZ85 to kupiłem PZ. Znając życie nowe modele będą dużo droższe. W Panasonicu też mi powiedziano że nie sprowadzają juz modeli TY80, w MM zauważyłem jeszcze modele PY8 i wspomniane PY85.

Myśle o innym modelu, tylko jest jeden szkopuł. TH-42PY80 ma 104, 5 cm a pozostałe 107 cm a moja ścianka pod tv ma 105 cm

W czym TH-42PZ85 jest lepszy od PY80?

42PY80 oglądałem w ubiegła sobotę w MM. Nie wiem ile mieli na stanie ale przynajmniej 1 sztuka stała na ekspozycji. Raczej wątpię by się sprzedała bo obraz, niestety, znacznie gorszy z sygnałem SD w porównaniu z PV80. no i 500 droższy.

Nie za bardzo rozumiem porównywanie obrazu w sklepie, w dwóch TV, nawet stojących obok siebie.

Czemu ? Ponieważ mają one inny sygnał i nie ma znaczenia że stoją obok siebie.

wystarczy przejść się obok TV-wall w sklepie i stwierdzić jak różną jakość odbioru mają TV stojące obok siebie lub nawet kilkanaście w rzędzie

Rozumiem pewne rozbieżności ale najczęściej to jest kosmos.

Dlatego sens porównywania dwóch odbiorników jest tylko na tym samym sygnale a i to powinno się mieć możliwość pogrzebania w nastawach obydwóch, bo sprzedawca bardziej "zainteresowany" sprzedażą jakiegoś modelu może inne rozregulować, żeby "różnica w jakości" była bardziej widoczna....

Edited by langolier