publisher 0 Posted February 9, 2009 (edited) Witam, Planuję zakup playera blue-ray (będzie to Sony S300, S350 lub konsola PS3 - jeszcze nie zdecydowałem). Nie zamierzam mieć dźwięku 5.1 czy 7.1 - zależy mi na dobrym stereo EDIT [dobre audio, aczkolwiek nie jestem audiflem], nawet bez suba. Po prostu chciałbym mieć możliwość słuchania muzy z CD, DVD, oglądania filmów TV, DVD czy BD. I tyle. Żadnych kombinacji z dźwiękiem wielokanałowym. Stąd kilka pytań: 1. Czy wymienione wyżej playery mają jakieś ustawienia 2.0, żeby można było sensownie obejrzeć film w stereo? 2. Czy jak kupię ampli, np. DENON DRA-345R, to czy ożenię go z playerem? pozdrawiam Edited February 9, 2009 by publisher Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted February 9, 2009 Planuję zakup playera blue-ray , zależy mi na dobrym stereo... BLU-RAY jeśli już Zdefiniuj pojęcie "dobre stereo" ! Tak - możesz wszystko down-mixować do stereo . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rafal.d 0 Posted February 9, 2009 Sony S350 nie ma wmontowanego amplitunera, więc jeśli chcesz mieć dźwięk stereo, wystarczy do niego dokupić dobry amplituner obsługujący właśnie ten system. Odtwarzacz będzie wysyłał nieskompresowany dźwięk do ampli, a on już zajmie się resztą. Nie znam tego Denona, ale nie powinno być problemu z convertowaniem dźwięku. Kiedyś, dawno temu używałem prostego Teviona jako amplit radził sobie całkiem nieźle. Tylko był pod dvd i tv-sat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
publisher 0 Posted February 11, 2009 Więc tak - z kupnem playera na razie zaczekam. Póki co pozostanę przy DVD, do którego dokupię amplituner 5.1. W przyszłości jednak będzie blue-ray, jak się przekonam do HD. Quote Share this post Link to post Share on other sites