Jump to content
Sign in to follow this  
max_max

kilka pytań o sony Sony Bravia KDL-40W4000

Recommended Posts

1. Czy wartko kupować ten telewizor i co nim sądzicie??

2. Czy PCMCIA to to samo złącze co w komputerach??

3. Jeżeli odp. na pyt. powyższe to idzie tam wsadzić kartę sieciową i za jej pomocą idzie korzystać z internetu i oglądać filmy znajdujące się na pc podłączonym do sieci?

PCMCIA jest to samo złącze co w komputerach. Za pomocą takiej karty włożonej do tv nie połączysz się z internetem. Tv nie ma takiego systemu operacyjnego, żebyś mógł zainstalować sterowniki i za jego pomocą korzystać z internetu. Musisz mieć w komputerze internet. Tv podłączony do komputera jest wykorzystywany jako monitor, nie przesyłasz innych informacji.

40W4000 to dobry tv, ale dołożył bym do W4500. W 4500 ma już Tryb Theatre, 100Hz, Digital Media Port i wejscie Ethernet DLNA... A kosztuje niewiele więcej...

Tu masz porównywarkę:

http://www.sony.pl/comparison/kdl40w4500aep/kdl40w4000k

No kosztuje więcej, ale tv nie kupujesz raz na rok;) Oba modela są dobre, ale tamten jest lepszy:) Na pewno z obu będziesz zadowolony..

Co do PCMCIA, to jest port bardziej serwisowy. Można dokupić moduł telewizji kodowanej i przez niego odbierać kanały... A tak poza tym to nigdy z tego portu nie korzystałem i nie wiem czy kiedykolwiek będę z niego korzystał..

sa jescze jakeiś inne ciekawe modele tv do 4tys. z 3 hdmi, fullhd i Tuner MPEG-4 oraz 40 cali?

Kurcze jeśli masz już 4 tysiące to 200zł więcej jest w4500 http://www.ceneo.pl/1735011 czyli wszystko to co chciałeś +100Hz (zacna rzecz przy szybkich scenach akcji + sport), a jeśli chodzi PCMCIA to o ile dobrze pamiętam jeśli ktoś ma mpeg-2 w swoim telewizorze to po włożeniu specjalnej karty będzie można dekodować sygnał w mpeg-4...

czy za pomocą dlna w w4500 idzie oglądać filmy w jakości full hd ??

posiadam pc pełniący role serwer i co musi on posiadac aby był zgodny z dlna??

Edited by max_max

Filmy będą dopiero w serii 5500. Na serii 4XXX zdjęcia oraz muzyka.

Ale na W5500 to Ci 4000 zł nie wystarczy, no chyba, że w jakimś cudownym sklepie internetowym reklamowanym w Fakcie ;). Co do filmów przez DLNA to jakoś ciężko to sobie wyobrazić (pewnie chodzi tu o format kamer cyfrowych, ale mogę się mylić, oby :)) A z telewizorków obejrzyj sobie 40E4000, ma coś czego nie mają inne (albo nie w takim stopniu - super design) kupisz np w EuroRTVAGD za ok 3700.

Edited by farfal

Ale co ciężko sobie wyobrazić? Przecież już teraz Samsungi odpalają filmy, tak samo Kuro np. z USB. Oczywiście zostaje kwestia WIFI i płynności działania HD. Zobaczymy jak to wyjdzie w testach. No i jakie kodeki będą chodzić.

Ale na W5500 to Ci 4000 zł nie wystarczy, no chyba, że w jakimś cudownym sklepie internetowym reklamowanym w Fakcie ;). Co do filmów przez DLNA to jakoś ciężko to sobie wyobrazić (pewnie chodzi tu o format kamer cyfrowych, ale mogę się mylić, oby :)) A z telewizorków obejrzyj sobie 40E4000, ma coś czego nie mają inne (albo nie w takim stopniu - super design) kupisz np w EuroRTVAGD za ok 3700.

Jak dla mnie ten tv odpada bo mi nie pasuje kolor biały. Z kupnem się wstrzymałem do czerwca

Ale co ciężko sobie wyobrazić? Przecież już teraz Samsungi odpalają filmy, tak samo Kuro np. z USB. Oczywiście zostaje kwestia WIFI i płynności działania HD. Zobaczymy jak to wyjdzie w testach. No i jakie kodeki będą chodzić.

Co do dlna w tv sonego to z tego co się przyjrzałem 40W4500 to on posiada port RJ-45(lan) i tak najprawdopodobniej będą przesłane filmy, zdjęcia i muzyka.

Gdyby zastosowano wi-fi to BRAVIA 1080 Wireless nie miało by sensu

Edited by max_max