max_max 0 Posted February 8, 2009 1. Czy wartko kupować ten telewizor i co nim sądzicie?? 2. Czy PCMCIA to to samo złącze co w komputerach?? 3. Jeżeli odp. na pyt. powyższe to idzie tam wsadzić kartę sieciową i za jej pomocą idzie korzystać z internetu i oglądać filmy znajdujące się na pc podłączonym do sieci? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rafal.d 0 Posted February 8, 2009 PCMCIA jest to samo złącze co w komputerach. Za pomocą takiej karty włożonej do tv nie połączysz się z internetem. Tv nie ma takiego systemu operacyjnego, żebyś mógł zainstalować sterowniki i za jego pomocą korzystać z internetu. Musisz mieć w komputerze internet. Tv podłączony do komputera jest wykorzystywany jako monitor, nie przesyłasz innych informacji. 40W4000 to dobry tv, ale dołożył bym do W4500. W 4500 ma już Tryb Theatre, 100Hz, Digital Media Port i wejscie Ethernet DLNA... A kosztuje niewiele więcej... Tu masz porównywarkę: http://www.sony.pl/comparison/kdl40w4500aep/kdl40w4000k Quote Share this post Link to post Share on other sites
max_max 0 Posted February 8, 2009 te w4500 to już za dużo hajsu kosztuje a co do PCMCIA to po co ono jest? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rafal.d 0 Posted February 8, 2009 No kosztuje więcej, ale tv nie kupujesz raz na rok;) Oba modela są dobre, ale tamten jest lepszy:) Na pewno z obu będziesz zadowolony.. Co do PCMCIA, to jest port bardziej serwisowy. Można dokupić moduł telewizji kodowanej i przez niego odbierać kanały... A tak poza tym to nigdy z tego portu nie korzystałem i nie wiem czy kiedykolwiek będę z niego korzystał.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
max_max 0 Posted February 9, 2009 sa jescze jakeiś inne ciekawe modele tv do 4tys. z 3 hdmi, fullhd i Tuner MPEG-4 oraz 40 cali? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MarcoGrando 0 Posted February 9, 2009 Kurcze jeśli masz już 4 tysiące to 200zł więcej jest w4500 http://www.ceneo.pl/1735011 czyli wszystko to co chciałeś +100Hz (zacna rzecz przy szybkich scenach akcji + sport), a jeśli chodzi PCMCIA to o ile dobrze pamiętam jeśli ktoś ma mpeg-2 w swoim telewizorze to po włożeniu specjalnej karty będzie można dekodować sygnał w mpeg-4... Quote Share this post Link to post Share on other sites
max_max 0 Posted February 14, 2009 (edited) czy za pomocą dlna w w4500 idzie oglądać filmy w jakości full hd ?? posiadam pc pełniący role serwer i co musi on posiadac aby był zgodny z dlna?? Edited February 14, 2009 by max_max Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,237 Posted February 15, 2009 Filmy będą dopiero w serii 5500. Na serii 4XXX zdjęcia oraz muzyka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rafal.d 0 Posted February 17, 2009 Gmeru nie pomylił się. W serii 5500 jest możliwość oglądania filmów, ale nie wiadomo jeszcze w jakiej jakości one będą. W marcu pewnie będą jakieś testy, to wszystko będzie jasne. Tu takie porównanie W4500 z W5500: http://www.sony.pl/comparison/kdl40w5500k/...aep/kdl46w5500k Quote Share this post Link to post Share on other sites
farfal 0 Posted February 17, 2009 (edited) Ale na W5500 to Ci 4000 zł nie wystarczy, no chyba, że w jakimś cudownym sklepie internetowym reklamowanym w Fakcie . Co do filmów przez DLNA to jakoś ciężko to sobie wyobrazić (pewnie chodzi tu o format kamer cyfrowych, ale mogę się mylić, oby ) A z telewizorków obejrzyj sobie 40E4000, ma coś czego nie mają inne (albo nie w takim stopniu - super design) kupisz np w EuroRTVAGD za ok 3700. Edited February 17, 2009 by farfal Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,237 Posted February 17, 2009 Ale co ciężko sobie wyobrazić? Przecież już teraz Samsungi odpalają filmy, tak samo Kuro np. z USB. Oczywiście zostaje kwestia WIFI i płynności działania HD. Zobaczymy jak to wyjdzie w testach. No i jakie kodeki będą chodzić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
max_max 0 Posted February 19, 2009 (edited) Ale na W5500 to Ci 4000 zł nie wystarczy, no chyba, że w jakimś cudownym sklepie internetowym reklamowanym w Fakcie . Co do filmów przez DLNA to jakoś ciężko to sobie wyobrazić (pewnie chodzi tu o format kamer cyfrowych, ale mogę się mylić, oby ) A z telewizorków obejrzyj sobie 40E4000, ma coś czego nie mają inne (albo nie w takim stopniu - super design) kupisz np w EuroRTVAGD za ok 3700. Jak dla mnie ten tv odpada bo mi nie pasuje kolor biały. Z kupnem się wstrzymałem do czerwca Ale co ciężko sobie wyobrazić? Przecież już teraz Samsungi odpalają filmy, tak samo Kuro np. z USB. Oczywiście zostaje kwestia WIFI i płynności działania HD. Zobaczymy jak to wyjdzie w testach. No i jakie kodeki będą chodzić. Co do dlna w tv sonego to z tego co się przyjrzałem 40W4500 to on posiada port RJ-45(lan) i tak najprawdopodobniej będą przesłane filmy, zdjęcia i muzyka. Gdyby zastosowano wi-fi to BRAVIA 1080 Wireless nie miało by sensu Edited February 19, 2009 by max_max Quote Share this post Link to post Share on other sites
MarcoGrando 0 Posted February 19, 2009 No właśnie nie wiadomo na dzień dzisiejszy tylko muzyka i zdjęcia, w nowych modelach (w5500) wchodzi dopiero możliwość przesyłania filmów http://www.sony.pl/comparison/kdl37w5500k/kdl40w4500aep tu małe porównanie, jeśli to kwestia tylko softu to może wydadzą do starszych modeli... Quote Share this post Link to post Share on other sites