ishi 0 Posted February 8, 2009 Witam. Stoję przed zakupem TV LCD 32'' (ograniczają mnie tylko 80cm i 2 000zł ) TV będę oglądał w małym pokoju 3,5m x 3,5m - odległość od oczu do ~2m profil: 45% sygnał z kablówki 30% filmy DviX (podpięcie do kompa) 20% filmy w porządnej jakości... 5% zdjęcia TV będzie stał, miejsce nie jest jest szczególnie nasłonecznione (dobra roleta pomoże) Co ważne? fullHD, jakość obrazu czyli w moim rozumieniu, nienaganna ostrość i brak smużenia... Chciałbym kupić w sklepie stacjonarnym, blisko mam Proline, a w ich ofercie: -TOSHIBA 32XV550 (Full HD, 3 HDMI) ~1700zł -SHARP LC32G20E (Aquos) (Full HD, 3 HDMI) ~2000zł SHARP wart jest tych 300zł? (biorąc pod uwagę tylko jakość obrazu, ilość łącz i design w tym przypadku to sprawa drugorzędna) A może jest jakiś model którego nie ma w ich ofercie, a wart jest uwagi? Z góry dziękuję za pomoc!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted February 8, 2009 Stoję przed zakupem TV LCD 32'' (ograniczają mnie tylko 80cm i 2 000zł )Co ważne? fullHD, jakość obrazu czyli w moim rozumieniu, nienaganna ostrość i brak smużenia... Chciałbym kupić w sklepie stacjonarnym, blisko mam Proline, a w ich ofercie: Odwiedż pobliskie sklepy i zapytaj co mają wg. Twoich wymagań ( 80cm , FullHD , 2000 pln ) Wypisz tutaj te modele, odwiedż strony producentów, podaj swoje typy , a zapewne ktoś na forum Ci podpowie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
edmund007 2 Posted February 8, 2009 Przy takim "asortymencie źródeł" i wielkości kup sobie plazme (LG) i daj sobie spokój z FULL HD Quote Share this post Link to post Share on other sites
HD Tosiek 0 Posted February 8, 2009 Znajomy używa 32XV550 z takimi samymi źródłami + DVD i jest bardzo zadowolony. Ja korzystam z LC32B20E (X, G i B to ten sam TV) ale jako monitor + TV + n-ka + bluray/hddvd i od 3 m-cy jest ok. Ale faktycznie szkoda przepłacać np. taki LG 32PG6000 za 1400-1500 zł też się idealnie sprawdzi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ishi 0 Posted February 8, 2009 Trochę mnie zaskoczyliście z tym LG 32PG6000, nie pozostaje nic innego jak wybrać się do sklepu gdzie można je zobaczyć i ocenić realny obraz, bo parametry chyba przestają być istotne LG 100HZ 1024x720 vs TOSHIBA 50HZ 1920x1080 (lub SHARP) potrafi namieszać w głowie chyba, że ktoś się odważy zasugerować jeden model do 2 000zł? ->HD Tosiek, najbardziej mnie kusiło kupić "Twojego" Sharpa, pytanie: dziś też byś go brał czy może LG? ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
HD Tosiek 0 Posted February 8, 2009 Jestem z niego bardzo zadowolony ale : - używam go jako drugi TV, - używam go 75% czasu jako monitor, - kosztował mnie tylko 1700 zł, - wybrałem fullHD ze wzgl. na PC i konsole oraz późniejszą łatwość sprzedaży, Ze względu na zastosowanie ponownie kupiłbym LCD fullHD nawet inne tańsze, ale dla obrazu TV SD model 32PG6000 będzie ok. Jak był w promocji Saturna za 1399 mocno walczyłem z pokusą żeby go kupić jako 3-ci tv. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ishi 0 Posted February 8, 2009 Jestem z niego bardzo zadowolony ale :- używam go jako drugi TV, - używam go 75% czasu jako monitor, - kosztował mnie tylko 1700 zł, - wybrałem fullHD ze wzgl. na PC i konsole oraz późniejszą łatwość sprzedaży, Ze względu na zastosowanie ponownie kupiłbym LCD fullHD nawet inne tańsze, ale dla obrazu TV SD model 32PG6000 będzie ok. Jak był w promocji Saturna za 1399 mocno walczyłem z pokusą żeby go kupić jako 3-ci tv. bardzo dziękuję za takie oświecenie Quote Share this post Link to post Share on other sites
ishi 0 Posted February 22, 2009 No i zakupiłem Sharpa... Moim zdaniem to niezły TV na początku zakładany dla niego profil wyglądał mniej więcej tak: 45% sygnał z kablówki 30% filmy DviX (podpięcie do kompa) 20% filmy w porządnej jakości... 5% zdjęcia dziś trochę się to odmieniło 25 % sygnał analogowy z UPC (jak się zastanowić to więcej niż 25% czasu włączonego TV nie używam dla kablówki, sygnał analogowy moim zdaniem wygląda nawet mniej ciekawie niż na porządnym "tradycyjnym" Panasonicu 100Hz) 25% filmy z kompa (z 2m - 2,5m nie ma tragedii) 25% filmy w wysokiej jakości (i tutaj dopiero TV zachwyca! zaznaczam, że nie mam doświadczenia w podobnych modelach, za to mogę opisać co widzę, obraz jest naprawdę "krystaliczny") 25% zdjęcia, i pierdoły wykożystywane przy pracy z kompem (monitor 22 Eizo jest w jednej płaszczyźnie obok TV i podłączyłem Sharpa jako 2 monitor, świetnie się to sprawdza jak na Eizo pracuję w Photoshopie, a resztę "przeszkadzających" rzeczy wywalam na Sharpa np. przeglądarka fotek po lewej, a na prawy (na wprost mnie) monitor przeciągam fotki do PSa... także wysoka rozdzielczość Aquosa bardzo się przydała... Dla zainteresowanych w przyszłości kupnem TV LCD z doświadczenia mogę dać moim zdaniem najważniejszą radę... Zastanówcie się 5 razy do czego będziecie wykorzystywać TV!!! To podstawa (parametry konkurencji są pewnie baaardzo porównywalne także to sprawa drugoplanowa) Dzięki za pomoc! Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
nula78 0 Posted February 25, 2009 Sharp to Sharp,pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites